Primul ganjaprenor devenit primar în SUA

0

Washington și Colorado se pregătesc să deschidă primele magazine legale cu iarbă recreațională și aproape 60% dintre americani susțin legalizarea substanței. În acest context, în orașul Sebastopol din nordul Californiei, cu o populație de 7 500 de locuitori, a apărut primul primar din America venit din business-ul cu marijuana, ales în unanimitate luna aceasta de membrii consiliului local. Robert Jacob are 37 de ani și a lucrat cu persoane fără adăpost și comunități de bolanvi de HIV în San Francisco înainte să se mute în Sebastopol. Acolo a deschis primul dispensar cu marijuana în scopuri medicale din zonă, în 2007. Revista TIME a făcut un interviu cu Robert Jacob, din ale cărui răspunsuri am selectat câteva citate.

 

 

În nordul Californiei, canabisul medicinal este un subiect important pentru mulți localnici. Am ajuns la un nivel de acceptare în care pacienții nu mai trăiesc cu teama că sunt ceea ce sunt, în care încep să iasă din umbră.

Când am ajuns în Sebastopol, erau mulți pacienți acolo care se simțeau rușinați, care se ascundeau în casele lor și nu se simțeau confortabil să spună public că iau canabis medicinal. Nu voiau să afle nimeni asta.

Eu lucram înainte, în San Francisco, cu tineri seropozitivi, iar acolo canabisul medical se află în prim-plan. Dar când m-am mutat în Sebastopol și am observat că erau mulți oameni care se simțeau inconfortabil că iau canabis medicinal sau că îl vând sau susțin, am văzut o comunitate neprivilegiată. Am lucrat toată viața cu grupuri defavorizate. Și am crezut că este important să dau putere acelei comunități. Așa că ne-am unit sub această viziune, care s-a transformat în Peace in Medicine…primul dispensar cu marijuana medicinală din Sebastopol.

Cred că dacă nu se întâmplă în 2014 (n.r. – legalizarea marijuanei în scop recreațional în California), se va întâmpla în 2016. E doar o chestiune de timp până când vom vedea această mutare spre ceva care, cred sincer, va crea o comunitate mai sănătoasă și mai optimistă pentru întreaga Californie. Când o parte seminificativă din oameni încearcă să înlăture o lege demodată, înseamnă că a venit vremea să o schimbăm și să vedem cum putem avansa ca societate.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger