Primul copil cu trei părinţi trecuţi în certificatul de naştere

0

Un nou-născut din Vancouver este primul copil pe al cărui certificat sunt înscrişi trei părinţi. Noua legislaţie din Columbia Britanică, cea mai vestică provincie a Canadei, permite înregistrarea a cel mult patru părinţi legali pe certificatul de naştere.

 

005056c0000811f81f0113

 

Della Wolf Kangro Wiley Richards are trei luni şi, oficial, trei părinţi. Della este fiica unui cuplu de lesbiene şi a unui prieten de sex masculin al cuplului, aceştia din urmă numărându-se printre primii canadieni care au obţinut dreptul de a fi recunoscuţi legal drept părinţi, după introducerea noii legi a familiei, la finalul anului trecut.

“Am vrut ca copiii noştri să ştie care sunt originile lor biologice şi ne-a plăcut ideea de a avea o familie extinsă,” a declarat una dintre mamele copilului. Cele două femei nu şi-au dorit să aibă un copil cu ajutorul unui donator anonim, aşa că au apelat la un prieten, care a donat sperma necesară. “Nu am simţit nicio ameninţare să implicăm pe altcineva în acest proces, atâta vreme cât am găsit persoana potrivită,” a mai precizat femeia, care i-a fost colegă de facultate bărbatului proaspăt devenit tată. Acesta din urmă susţine, potrivit National Post, că înainte de acest pas, s-a consultat cu propria familie şi că ideea de a deveni cel de-al treilea părinte li s-a părut cât se poate de firească.

Sursa: National Post

Puteţi citi şi:

Ecuaţia familiei se schimbă: Un părinte, trei părinţi, două mame, doi taţi

Decizie legală în premieră în SUA: Doi prieteni pot adopta un copil

Să facem cunoştinţă cu co-părinţii

Căsătoria între persoane de acelaşi sex, perpetuarea speciei şi creşterea copiilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger