Primul complex de apartamente fără chimicale din Europa a fost finalizat în Elveţia

0

Primul complex de locuinţe protejate de radiaţii şi chimicale din Europa a fost finalizat recent lângă Zurich, în Elveţia. Acesta a fost gândit pentru persoane care suferă de hipersensibilitate faţă de substanţe chimice (MCS – Multiple Chemical Sensitivity), scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Locuinţele sunt protejate, spre exemplu, de efectele nocive ale radiaţiilor provenite de la telefoane mobile sau chiar de la becuri cu lumină fluorescentă. MCS este o sensibilitate severă (asimilată unei reacţii alergice) la diverşi poluanţi – solvenţi, parfumuri, petrol, motorină, fum etc. Potrivit unor statistici de peste ocean, peste 48 de milioane de persoane din SUA au reacţii adverse la chimicalele prezente în viaţa de zi cu zi. Dar această afecţiune nu este recunoscută peste tot în Europa de către comunităţile medicale.

The Healthy Life and Living Foundation, o organizaţie care încearcă să îmbunătăţească condiţiile de trai ale celor care suferă de MCS, a convins autorităţile din Zurich să ofere teren pentru construirea unui complex de locuinţe protejate de efectul chimicale. Astfel, cu un suport financiar de 6,9 milioane de dolari (provenit dintr-un credit), acest complex a fost finalizat şi deschide calea înspre realizarea altor locuinţe similare. Complexul cuprinde 15 locuinţe, care vor deveni, în curând, cămin pentru o mică parte din cele 5.000 de persoane din Elveţia care suferă de MCS. Locuinţele sunt protejate de radiaţii şi chimicale cu ajutorul unor bariere interne, care blochează, spre exemplu, transmisiile turnurilor de comunicaţii către telefoane mobile.

Mai multe detalii, pe: MCS Liga, Wohnbaugenossenschaft Gesundes Wohnen MCS, Natural News

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Olanda a dat în folosinţă primele drumuri care strălucesc în întuneric

Un sat pentru bolnavii de Alzheimer şi demenţă

Hamburg, oraş fără maşini – un proiect ambiţios, pe 20 de ani


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger