Primul chinez care dă în judecată guvernul din cauza smogului

0

Un locuitor din Shijiazhuang, capitala învăluită în smog a provinciei chineze Hebei, a devenit primul om care dă în judecată guvernul din China pentru eșecul contracarării poluării, scrie ziarul de stat Yanzhao Metropolis Daily, citat de Scientific American. Nordul Chinei, care include provincia Hebei și capitala Beijing, se confruntă cu o criză a poluării. Autoritățile au introdus politici anti-smog și au promis că vor curăța mediul, dar problema nu s-a ameliorat.

Li Guixin a depus o plângere la un tribunal local și a cerut Biroului Municipal pentru Protecția Mediului să-și facă datoria și să țină sub control poluarea aerului, în limitele prevăzute de lege. Bărbatul a cerut și despăgubiri agenției pentru localnicii care înghit particulele poluante din Shijiazhuang și din întreg nordul Chinei. “Am propus despăgubiri administrative pentru ca fiecare cetățean să conștientizeze că, în mijlocul acestei pâcle, noi suntem adevăratele victime”, a spus Li pentru ziarul local. Locuitorul din Shijiazhuang, care cere daune de 1.635 de dolari, spune că a cheltuit bani pe măști pentru protecția feței, pe un purificator de aer și pe o bandă de alergat în decembrie, când poluarea a atins cote alarmante.

Cetățenii chinezi au dreptul să depună plângeri iar procesul intentat de Li Guixin reflectă o conștientizare tot mai mare a problemelor de mediu în rândul cetățenilor, a spus Cheng Gang, inginer-șef la biroul pentru protecția mediului din Shijiazhuang. Cu toate acestea, tribunalul la care a fost depusă plângerea nu este obligat să accepte cazul spre judecată. Aflați mai multe despre poluarea din China pe Scientific American și accesând linkurile de mai jos:

 

Protest semi-nud împotriva poluării din Beijing

Bula uriașă cu aer curat, soluția pentru prea-poluatul Beijing

China stabilește limite pentru poluarea aerului

Beijingul confiscă grătarele oamenilor pentru a reduce poluarea

Cel mai tânăr pacient chinez cu cancer la plămâni are 8 ani. Cauza: poluarea aerului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger