Primul ceas inteligent Braille din lume revoluţionează modul în care persoanele nevăzătoare primesc informaţie

0

Tehnologiile inteligente ale prezentului nu sunt, de regulă, gândite pentru persoane nevăzătoare, dar o companie start-up din Asia şi-a propus să schimbe acest lucru. Echipa sud-coreeană a dezvoltat, astfel, un ceas inteligent, numit Dot, care va oferi persoanelor fără vedere aceleaşi oportunităţi tehnologice precum cele dedicate celor cu vederea nealterată.

Invenţia revoluţionară este, în fapt, primul ceas Braille inteligent din lume. Are toate trăsăturile specifice şi foloseşte o reţea de puncte active ca interfaţă. Totodată, Dot va avea şi funcţia de e-reader, pentru a compensa cele mai puţin de 1% de cărţi transpuse în Braille. Aşadar, invenţia îşi propune să contribuie la reducerea analfabetismului în comunitatea persoanelor nevăzătoare. Un studiu citat de My Modern Met susţine că aproape 95% dintre persoanele nevăzătoare renunţă să înveţe limbajul Braille din cauza preţurilor mari ale cititoarelor E-Braille sau din cauza lipsei lot de pe piaţă.

Compania sud-coreeană va începe, în curând, să primească, în avans, cereri pentru vânzarea invenţiei sale, care, cel mai probabil, va ajunge la doritori în luna decembrie a acestui an. În mod normal, un cititor E-Braille costă peste 2.000 de dolari, în vreme ce noul dispozitiv inventat de sud-coreeni va costa aproximativ 300 de dolari. Dincolo de preţul mult mai accesibil, mesajul Dot este că e important să oferi tuturor oamenilor, indiferent de cum sunt, şansa de a beneficia de avantajele tehnologiilor moderne.

Sursa şi foto: My Modern Met

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger