Primul azil din Spania pentru comunitatea LGBT, al doilea din Europa

0

În majoritatea societăților, scrie The Daily Beast, soarta lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor și persoanelor transgender în vârstă nu este o prioritate. În Spania, unde homofobia ar putea fi considerată ceva de domeniul trecutului, oamenii din aceste categorii erau nevoiți să-și ascundă din nou orientarea sexuală când venea vorba de asistență la bătrânețe. Lucrurile se vor schimba însă, cel puțin în Madrid, unde, anul viitor, se va deschide primul azil din țară pentru comunitatea LGBT.

 

 

Centrul va fi al doilea de acest fel din Europa (primul s-a deschis în Spania anul trecut), iar ideea din spatele lui îi aparține lui Federico Armenteros, fondatorul Fundației “26 decembrie”, un ONG destinat comunității LGBT al cărui nume trimite la acea zi din 1978 când homosexualitatea a încetat să mai fie considerată “periculoasă pentru societate” în Spania. Armenteros spune că un astfel de centru e necesar pentru că membrii în vârstă ai comunității LGBT nu există în ochii majorității, ceea ce-i îndeamnă să-și ascundă din nou orientarea când ajung la bătrânețe, după ce în tinerețe au militat pentru tratament egal.

Azilul este amenajat într-un hotel din Madrid și va putea găzdui până la 230 de persoane, urmând să existe și o aripă destinată seropozitivilor cărora, din cauza bolii lor, le-a fost refuzat accesul în alte centre pentru persoanele în vârstă din Spania sau din alte țări. În Madrid trăiesc peste 16.000 de oameni care fac parte din comunitatea LGBT și mulți dintre ei au depus plângeri împotriva discriminării. Șederea la azil ar urma să coste în jur de 1.380 de dolari pe lună, bani care vor acoperi necesitățile locative de bază. Azilul va fi dotat cu săli de sport, saună și salon de înfrumusețare și va găzdui cursuri de artă și ședințe de fizioterapie.

Aflați mai multe detalii pe The Daily Beast.

 

Puteți accesa și:

India recunoaște al treilea gen

VIDEO Povestea unei lesbiene obligate să își “demonstreze” orientarea sexuală pentru a nu fi deportată

Grupul de părinți activiști care luptă pentru drepturile copiilor lor gay

Ţara unde homosexualitatea e o crimă

FOTO Dragostea este la fel pentru toată lumea


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger