Inginerii de la University of Southampton au realizat şi înălţat cu succes prima aeronavă “imprimată” din lume, despre care specialiştii spun că ar putea revoluţiona designul avioanelor.
Structura avionului SULSA (Southampton University Laser Sintered Aircraft) a fost în întregime printată: aripile, suprafeţele de control, spaţiile de acces au fost realizate cu ajutorul imprimantei EOS EOSINT P730, un printer pe bază de laser care construieşte obiecte de plastic sau de metal prin straturi succesive.
Aeronava la bordul căreia nu se află niciun pilot a fost gata în nici mai mult, nici mai puţin de 48 de ore. Odată probele finalizate, avionul a trecut testele pentru viteză manevrabilitate şi rata de ascensiune. “Marele avantaj este manufacturarea 100% automată. care garantează calitatea şi asamblarea foarte simplă,” a declarat unul dintre autorii acestui proiect. Aeronava este electrică, are o anvergură de doi metri, iar viteza maximă la care poate ajunge este de o sută de mile pe oră. De asemenea, este dotată şi cu un pilot automat în miniatură.
Sursa şi foto: Kurzweilai.net
Un comentariu
“…dotata si cu un pilot automat in miniatura.” ???
Cu tot respectul, capitane, imi spui si mie cum arata un pilot automat in marime naturala ? La fel cu unul in miniatura, dar mai mare ? E si frumos sau doar puternic ?