Primul avion din lume construit din cânepă va fi gata de zbor anul viitor

0

În ciuda controversei care o înconjoară, cânepa are o mulţime de întrebuinţări, de la industria textilă la cea a materialelor de construcţie sau a combustibililor. Un fost proprietar de restaurant din Canada este hotărât să demonstreze că se poate construi un avion funcţional din cânepă, care să zboare alimentat de combustibil pe bază de cânepă, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Hempearth este brandul sub care se construieşte primul avion de cânepă din lume, care va fi alimentat tot cu cânepă; compania a semnat, luna trecută, un contract cu un producător de avioane din Florida, SUA şi speră ca anul viitor avionul să fie gata şi să poată zbura. Ideea şi proiectul îi aparţin lui Derek Kesek, fost proprietar al unui restaurant cu hrană organică. El spune că, iniţial, oamenii râdeau de el când le dezvăluia planul de a construi un avion din cânepă şi îl întrebau dacă acesta poate fi fumat.

 

 

Dar  cine râde la urmă râde mai bine. Dacă totul merge bine, Kesek îşi va vedea avionul construit anul viitor. Iar acesta va avea o amprentă de carbon mult mai mică decât cea a avioanelor din fibră de sticlă. În fapt, inventatorul său crede că acest tip de avion poate revoluţiona lumea, “aşa cum Steve Jobs a făcut cu telefoanele lui”. “Îl construim din ierburi din grădină”, râde omul cu ideea. Practic, avionul va fi construit în proporţie de 75% din cânepă industrială; anvergura aripilor va fi de aproape 11 metri, iar aparatul de zbor va fi alimentat de biocombustibil din cânepă. Primul zbor al avionului este programat anul viitor, în Carolina de Nord, pe locul unde au zburat şi pionierii americani ai aviaţiei.

Mai multe detalii: Hempearth, InsideHalton.com

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Primul târg din România care promovează cânepa industrială

Componente de maşini, produse din roşii

Statul Colorado instituie reguli pentru cultivarea legală de cânepă industrială


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger