Primul autobuz de pasageri din Marea Britanie alimentat cu fecale îşi începe cursa

0

Bio-Bus, primul autobuz din Marea Britanie alimentat cu fecale, tocmai a ajuns pe străzi, scrie Inhabitat, şi urmează să-şi înceapă perioada de probă de o săptămână în slujba cetăţenilor luni, 24 noiembrie. Autovehiculul de 40 de locuri este alimentat cu combustibil generat prin tratarea deşeurilor menajere şi a celor alimentare.

 

 

Autobuzul, operat de Bath Bus Company, poate parcurge 300 de kilometri cu un singur plin şi generează mai puţine emisii poluante decât un motor diesel clasic. Combustibilul este produs într-o uzină de tratare a reziduurilor de canal din Bristol, condusă de compania GENco.”Prin tratarea deşeurilor menajere şi a celor alimentare care nu sunt adecvate consumului uman putem produce îndeajuns de mult biometan încât să asigurăm o rezervă semnificativă de gaz pentru reţeaua naţională de gaze”, spune directorul general al GENco, Mohammed Saddiq, “capabilă să alimenteze aproape 8.500 de locuinţe, precum şi Bio-Bus-ul”.

Un plin înseamnă cantitatea anuală de reziduuri umane generată de cinci persoane. În jur de 10.000 de pasageri ar urma să călătorească cu Bio Bus-ul în perioada de probă de o săptămână. “Autovehiculele alimentate cu gaz joacă un rol important în îmbunătăţirea calităţii aerului din Marea Britanie”, mai spune Mohammed Saddiq, “însă Bio-Bus-ul merge mai departe, fiind alimentat efectiv de localnici, poate de înşişi pasagerii lui”.

 

Puteţi citi şi:

Primul avion din lume construit din cânepă va fi gata de zbor anul viitor

Un supermarket alimentat exclusiv cu deşeuri alimentare

Componente de maşini, produse din roşii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger