Primele relații sexuale dintre animale au fost din laterală

0

Fosilele unor placodermi (pești cu scheletul cartilaginos și corpul acoperit de plăci osoase) care au trăit în urmă cu 380 de milioane de ani indică un organ genital masculin în formă de L și unul feminin având aspectul unei răzătoare, scrie The Guardian. Oamenii de știință atribuie primul act de copulare din istoria lumii acestor viețuitoare străvechi, care nu se puteau împerechea decât din laterală.

 

 

Organul genital masculin avea aproape aceeași lungime ca și corpul și era rigid. Paleontologii de la Universitatea Flinders din Adelaide, Australia, cei care au publicat cercetarea, sunt de părere că masculul folosea niște apendice asemănătoare brațelor pentru a obține poziția corectă în timpul copulării. “Esențialmente, nu aveau cum să o facă în poziția misionarului”, spune John Long, profesor la instituția mai sus amintită. “Primul act de copulare a avut loc din laterală, în stilul cadrilului”.

John Long lucra în laboratorul unui paleontolog din Tallin, Estonia, când a primit o cutie cu oase de placoderm, printre care se afla și un organ sexual masculin, “cel mai vechi și mai primitiv găsit până acum pe planetă”. Apoi a găsit alte organe în colecții de fosile din Marea Britanie și Olanda și a observat că aveau crestături ce permiteau transferul de spermă de la mascul la femelă. O examinare mai amănunțită a scos la iveală și organe sexuale feminine, discrete, sub forma unor mici plăcuțe genitale aflate în poziția adecvată pentru facilitarea sexului. Aflați mai multe detalii pe The Guardian și înfilmulețul de mai jos:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger