Primele prezervative “etice”

0

Un grup de antreprenori germani a înfiinţat ceea ce ei numesc prima companie din lume care produce prezervative în mod etic şi sustenabil, scrie The Guardian. Einhorn, noua firmă, a lansat o campanie de crowdfunding la începutul lui februarie, iar în 48 de ore a reuşit să atingă obiectivul minim de 50.000 de euro. Produsele ei ar urma să fie responsabile faţă de mediu şi faţă de muncitori.

 

 

Având ambalaje asemănătoare celor de cipsuri, prezervativele vor fi disponibile în două dimensiuni: 54 şi 56 de milimetri în diametru. Ele sunt transparente şi mai late în vârf, pentru “un plus de senzaţie”, şi pot fi cumpărate de pe site-ul de crowdfunding în pachete “săptămânale” sau “anuale” (a câte şapte, respectiv 52 de bucăţi). Producătorii spun că au colaborat cu experţi în producţia durabilă de latex, de la o universitate germană, şi că vor merge personal, alături de oameni de ştiinţă de germani, în Malaezia pentru a-şi anali plantaţiile. Vor testa solul şi vor căuta soluţii de îmbunătăţire a producţiei, asigurându-se că muncitorii nu vor fi plătiţi sub salariul minim şi că lumea va şti ce vor conţine prezervativele.

“În momentul de faţă, suntem 10% sustenabili”, spune Waldemar Zeiler, unul dintre co-fondatorii Einhorn. “Obiectivul nostru este să avem produse sustenabile în proporţie de 80-90% în următorii cinci ani. De fiecare dată când le vom îmbunătăţi, vom anunţa online ca să vedeţi ce s-a schimbat. Chiar dacă unii spun că nu e posibil, vom încerca să obţinem cel mai bun scenariu, iar dacă nu ne vom atinge obiectivul, ne vom apropia de el şi vom spune asta. Dar nu vom susţine că va fi 100% Fairtrade sau chestii de genul ăsta…asta e o porcărie şi oamenii trebuie să înţeleagă”. Publicul ţinţă al companiei este generaţia Y (tineri de 25-35 de ani), iar simbolul ei este unicornul. “Toată lumea are legătură cu sexul, dar prezervativele încă sunt vândute ca produse medicale”, spune Zeiler. “Oamenii care le vând nu ştiu cine le folosesc. Toţi au în jur de 65 de ani şi nu cred că mai fac sex”. Citiţi mai mult pe The Guardian.

 

Puteţi citi şi:

Prezervativul electric

De ce o cutie de prezervative a ajuns să coste 755 de dolari în Venezuela

Hai să vorbim despre sex în Moldova


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger