Primele pahare din hârtie reciclabilă vor fi folosite în Marea Britanie

0

Paharul din hârtie reciclabil devine realitate în Marea Britanie, unde acest obiect ar putea să apară cât de curând pe piaţă. Dacă credeaţi că paharele existente până acum erau reciclabile, se pare că nu este aşa, pentru că sunt făcute din hârtie laminată cu plastic, o combinaţie menită să menţină băutura din pahar caldă şi să nu lase lichidul să înmoaie paharul. Aşa că reciclarea nu era tocmai o opţiune pentru aceste obiecte, scrie The Guardian.

 

 

Inginerul britanic Martin Myerscough, responsabil şi pentru inventarea “sticlei de carton“, a găsit soluţia problemei paharelor de hârtie care nu sunt tocmai din hârtie şi nici reciclabile, din acest motiv. A inventat Green Your Cup, un model de pahar din care se poate separa hârtia menită să poată fi reciclată; tot ce trebuie să facă utilizatorul paharului este să îl pună în containerul destinat colectării selective a deşeurilor, aşa cum face cu alte produse reciclabile. Potrivit publicaţiei citate, anual, în Marea Britanie, 2,5 milioane de pahare de hârtie sunt aruncate, acestea însumând 27.500 de tone de deşeuri (altfel calculat, un număr de pahare cu care s-ar putea face înconjurul lumii de cinci ori şi jumătate).

În SUA, anual sunt aruncate aproximativ 25 de milioane de astfel de pahare de hârtie (în general folosite pentru cafea sau alte băuturi calde), din totalul de 58 de milioane de pahare aruncate anual la nivel global. Deocamdată, antreprenorul Myerscough este în negocieri cu lanţuri de cafenele şi supermarketuri din Marea Britanie pentru a scoate aceste pahare pe piaţă până la sfârşitul anului. “În aceste timpuri în care vorbim de resurse limitate şi probleme cu depozitarea deşeurilor, până şi un pahar care nu poate fi reciclat este o indulgenţă pe care nu ne-o mai putem permite”, consideră inventatorul paharului de hârtie reciclabil. “Sper ca acest proiect să însemne ceva, să reprezinte o schimbare a modului în care oamenii percep deşeurile zilnice pe care le lasă în urmă. Sper să se gândească la faptul că acel pahar reciclat se poate întoarce la ei pe post de ziar, nu o dată, ci chiar de mai multe ori”, mai spune Myerscough.

Sursa: The Guardian

Foto: IH

 

Puteţi citi şi:

Săracii Indiei îşi riscă sănătatea colectând metale din deşeurile electronice

Viitorul oraşelor: bănci şi pubele inteligente

Casa din deşeuri: când gunoiul poate fi transformat în material de construcţie

Prima uzină care transformă deşeurile în biocombustibil s-a deschis în Canada

Cutii de carton, reciclate în pupitre şi ghiozdane pentru copii fără posibilităţi

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger