Primăvara sau iarna arabă? Dezbatere la One World Romania 2012

0

Vineri, 16 martie, One World Romania organizează împreună cu ActiveWatch o dezbatere despre Primăvara Arabă, la care vor participa Elyes Baccar (regizorul documentarului “Rouge Parole”), Claudiu Crăciun (SNSPA) și Mircea Toma (ActiveWatch).

Pornind de la filmul “Rouge Parole”, care dă o imagine profundă asupra revoluției din Tunisia și care va fi proiectat vineri, 16 martie, la Noul Cinematograf al Țăranului Român din București, provocăm o discuție despre șansele și pericolele tranziției către democrație în lumea arabă. Acest proces încă nu s-a încheiat și nu este clar spre ce model de societate se îndreaptă țările respective.

Când trebuie să se încheie o revoluție? Ce pot face tinerii arabi care au declanșat căderea regimurilor dictatoriale, dar au pierdut alegerile libere ce au urmat? Cum pot ei să influențeze mersul istoriei, pentru a nu fi nevoiți să declare peste un timp – ca tinerii români – că revoluția le-a fost confiscată?

Dezbatere organizată de ActiveWatch și Școala Națională de Științe Politice și Administrative, în cadrul Festivalului One World Romania. Invitați: Elyes Baccar, regizorul “Rouge parole”, Claudiu Crăciun, SNSPA și Lazkin Mohamad, copreședinte al Comitetului de Coordonare a Revoluției din Siria, Președintele Asociației Sirienilor din România. Moderator: Mircea Toma.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger