Primarul Parisului interzice mașinile în centru și redă spațiul pietonilor și bicicliștilor

0

Primarul Parisului Anne Hidalgo a anunțat planuri de a restricționa traficul în centrul capitalei și de a-l reda pietonilor în încercarea de a înjumătăți numărul mașinilor de pe șosele.

Măsura vine după închiderea drumurilor de-a lungul Senei  astă vară și alte inițiative de reducere a traficului ca urmare a creșterii alarmante a poluării în oraș. Hidalgo a declarat că vrea să reducă la jumătate numărul mașinilor particulare care circulă în Paris și să redea orașul pietonilor, bicicliștilor și celor care folosesc transport ecologic, precum mașini electrice și scootere.

Planul include închiderea unei porțiuni de 1 kilometru dintre Place de la Concorde și Pont Royal. Autoritățile vor să închidă și două alte drumuri principale care traversează orașul de la est la vest, printre care și rue de Rivoli, strada pe care se află primăria.

De asemenea, primarul Parisului a mai anunțat planuri pentru un tramvai electric, dezvoltarea pistelor de bicicletă pe străzile aglomerate și transformarea mai multor zone din centru în spații pietonale. Anne Hidalgo a spus că tranziția către transport curat este o prioritate a mandatului ei.

În decembrie, autoritățile din Paris au interzis circulația a jumătate din mașinile din oraș pentru câteva zile și au oferit transport  public gratuit pentru a reduce poluarea.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger