Primăria Capitalei renunță la aqua land-ul din Parcul Tineretului. 53 000 de metri pătrați ar putea redeveni parc

0

În martie, Asociația Salvați Bucureștiul a anulat în instanță autorizația de construire a unui aqua land pe un spațiu verde de 53 000 mp din Parcul Tineretului, pe motiv că autorizația și planul de urbanism erau ilegale și ar fi betonat spațiul verde, iar terenul a rămas în paragină, scrie Hotnews.ro. După asta, Primăria Capitalei a renunțat la proiect, iar spațiul destinat lui ar putea redevini parc.

 

 

Terenul aparține Primăriei și ar urma să treacă în administrarea Consiliului Local Sector 4 pentru a fi amenajat ca parc. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi la ultimele sedințe de Consiliu General, dar nu a fost aprobat din cauza certurilor dintre majoritatea PSD-PC-PPDD-PMP și opoziție – PDL-PNL. Pentru a primi undă verde, e nevoie de votul ambelor grupări.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus la ultima ședință de Consiliu General că s-a cerut rezilierea contractului cu Blue Ciel, firma cu care Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, încheiase un parteneriat public-privat în aprilie 2009 pentru construirea aqua parc-ului, deoarece firma nu s-a achitat de obligațiile din contract și nu a făcut aqua parc-ul.

Contractul a fost semnat în mare secret, scrie Hotnews, iar atunci când informația a apărut în presă, mai multe persoane, printre care prefectul Capitalei de atunci și consilieri generali, au spus că asocierea dintre ALPAB si Bleu Ciel este ilegala deoarece s-a facut fara aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Aflați mai multe pe Hotnews.ro.

 

Puteți accesa și:

FOTO Peste 50 de copaci au fost deja tăiați din Parcul Tineretului, excavatoarele lucrează în continuare

“E un colț de rai între betoane parcul ăsta”

Biserică versus arie naturală protejată: cazul Bucegi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger