Prima vânzare de casă în monede virtuale (Bitcoins)

0

Pseudo-moneda, cum a fost numită moneda virtuală Bitcoin, nu a prea fost luată în serios mai ales de către specialiştii în tranzacţii care, de obicei, se fac contra unor sume palpabile (bani cash, cecuri, transferuri bancare). Acum, însă, un bărbat pe nume Taylor More le dă peste nas acestor specialişti, prin disponibilitatea sa de a-şi vinde casa (un imobil cât se poate de real) pe monede virtuale.

 

 

Proprietatea lui More (foto sus), care se întinde pe aproape un hectar şi jumătate, ar costa 405.000 de dolari canadieni sau 21.000 de astfel de dolari pentru a fi închiriată (această sumă reprezentând chiria pe o lună). Casa are un etaj, o suprafaţă de 83 de metri pătraţi, două dormitoare şi o baie, dar lângă ea se află şi un atelier de 260 de metri pătraţi, cu încă două dormitoare şi o baie aferente.

Taylor More nu respinge ideea de a primi, totuşi, bani în mână pentru proprietatea sa, dar este dispus să scadă preţul de 405.000 de dolari canadieni dacă în tranzacţie apar şi banii virtuali. Dar, cel mai important pentru sistemul Bitcoin, omul este dispus să facă tranzacţia numai în monede virtuale; în prezent, o monedă Bitcoin valorează cam 60 de dolari, ceea ce însemnă că imobilul ar putea fi cumpărat cu aproximativ 6.750 Bitcoins. Proprietarul spune că acceptă monede virtuale pentru casa lui în speranţa că această primă vânzare imobiliară în acest mod va aduce notorietate sistemului Bitcoin. Mai multe detalii despre proprietate puteţi afla aici, iar despre moneda virtuală, aici.

Sursa şi foto: Geek

 

Puteți citi și:

Schimbul în monede virtuale Bitcoin va opera ca bancă

Bitcoin: Moneda virtuală și transferurile bancare fără bănci


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger