Prima uzină care transformă deşeurile în biocombustibil s-a deschis în Canada

0

În Edmonton, Canada, a fost inaugurată, săptămâna trecută, prima uzină din lume care transformă deşeuri în biocombustibil, un proiect care poate schimba radical modul în care ne administrăm gunoaiele, la nivel planetar. Uzina Edmonton Waste-to-Biofuels and Chemicals Facility ar urma să folosească 90% din deşeurile oraşului canadian, o cantitate care, astfel, nu mai ajunge aruncată în natură.

 

 

Principalul biocombustibil produs de către uzină din aceste deşeuri va fi metanolul, care se foloseşte ca aditiv pentru benzină sau pentru obţinerea unor produse precum  lichidul de spălare a parbrizelor. Uzina a fost construită de compania canadiană Enerkem, care, în 2011, a primit o finanţare de 60 de milioane de dolari pentru acest proiect. Deşeuri care nu pot fi reciclate (plastic, anumite fibre, lemn, pietriş etc.) vor fi materia primă a uzinei. Potrivit publicaţiei The Edmonton Journal, totuşi, 10% din deşeurile regiunii nu pot fi transformate în biocombustibil (metal, ceramică, sticlă), nici reciclate, deci vor rămâne depozitate în natură. Însă, comparativ cu 40%, procentul de gunoaie adunate pe câmpuri până acum în regiune, se poate vorbi cu certitudine de o evoluţie a situaţiei în interesul mediului.

Oraşul Edmonton are, de altfel, un sistem bine pus la punct de colectare şi administrare a deşeurilor (Edmonton Waste Management Centre), care include reciclare de produse electronice, compost, reciclare de deşeuri din domeniul construcţiilor, reciclarea hârtiei şi multe altele. Primarul din Edmonton, Don Iveson, consideră că ochii lumii sunt aţintiţi acum asupra oraşului pe care îl conduce şi se declară mândru de nivelul la care municipalitatea a ajuns să rezolve, în mare măsură, problema deşeurilor. “Când oamenii pun la îndoială devotamentul nostru faţă de mediu, le arătăm că suntem lideri mondiali în privinţa politicii de reciclare, de care suntem foarte mândri”, a declarat acesta.

 

Sursa şi mai multe detalii: Edmonton Journal

Foto: IH

 

Puteţi citi şi:

Plasticul şi reziduurile din oceane au dat naştere unei noi formaţiuni: “roca de plastic”

Cutii de carton, reciclate în pupitre şi ghiozdane pentru copii fără posibilităţi

FOTO 10 obiecte de mobilier care au fost reciclate din deşeuri

Prima cheie fixă din lume imprimată 3D din plastic reciclat din oceane

Banca de plastic, un proiect care ajută mediul şi comunităţile sărace

Plastic biodegradabil, obţinut din carapace de creveţi

Pantofii realizați 100% din gunoaie

FOTO Oameni şi gunoaiele lor

FOTO Bijuterii care par din aur, dar sunt făcute din plastic reciclat

VIDEO Simfonia luminii, din sticle de plastic reciclate

Case din sticle de plastic reciclate – o soluţie pentru oamenii fără adăpost

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger