Prima țară din lume care își cere scuze că elefanții sunt omorâți pentru fildeș

0

După ce, la începutul anului, aflam că Hong Kong – cea mai mare piață de fildeș din lume – va interzice succesiv comerțul cu acest material obținut de pe urma uciderii elefanților, acum primim vești bune din Sri Lanka. Sri Lanka devine a 16-a țară din lume care și-a distrus toate rezervele de fildeș – respectiv 359 de colți de elefant – și prima țară din lume care şi-a cerut scuze public pentru uciderea acestor animale.

Ieri, Sri Lanka a ținut o ceremonie religioasă pentru a cere scuze public pentru omorârea elefanților: ”Trebuie să ne cerem scuze. Elefanții au căzut victime cruzimii anumitor oameni. Dar întreaga societate umană este responsabilă. Am distrus aceste vieți inocente, pentru a le lua colții. Trebuie să le cerem iertare,” a spus Venerabilul Omalpe Sobitha Thero, preotul budist care a oficiat ceremonia. În cadrul acesteia, călugării budiști au rostiți incantații, pentru ca elefanții să aibă parte de o renaștere fericită. ”Elefanții sunt familia noastră. Cosnumăm același aer, aceeași hrană și aceeași apă. Împărtășim tot. Suntem înrudiți. Cu simpatie și compasiune, ne dorim ca următoarea lor naștere să fie fericită,” a mai spus preotul.

La evenimentul de ieri, la care au participat și figuri religioase și politicieni, autoritățile au început distrigerea rezervelor de fideș – circa 16 tone – confiscate în 2012, în portul orașului Colombo. Poliția spune că această cantitate de fildeș era transportată cu destinația Dubai, prin Sri Lanka și Kenya. Colții de elefant au fost introduși într-o mașinărie de strivit și apoi într-un incinerator, lansând un semnal de alarmă către braconieri și comercianții de fildeș.

Printre țările care au distrus rezerve importante de fildeș până acum, se numără Camerun, China, SUA, Franța – prima țară europeană care a făcut acest pas, distrugând trei tone de fildeș -, Kenya (care a distrus 16 tone), Etiopia și Mozambic.

Sursa: National Geographic, AP


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger