Prima școală elementară din lume în care se învață din picioare

0

Școala elementară Vallecito din San Francisco Bay Area a devenit prima din lume care a introdus birouri fără scaune, la care elevii scriu din picioare, aflăm de la FastCoExist. Inițiativa a început cu un proiect pilot de succes anul trecut, care a inclus o singură sală de clasă și care i-a îndemnat pe toți profesorii să vrea ca școala să renunțe la scaune. Părinții elevilor, dintre care unii cred că statul pe scaun este echivalentul fumatului, au făcut crowdfunding pe un site pentru noile birouri și au înființat ONG-ul StandUpKids pentru a ajuta și alte școli să facă schimbarea.

Statul pe scaun a fost asociat, printre altele, cu o rată mai mare a obezității și a diabetului și cu o durată de viață mai mică. Kelly Starrett, unul dintre părinții cu inițiativă, spune că, potrivit estimărilor, copiii petrec astăzi 85-90% din timpul nedormit așezați pe scaune, la școală, în drum spre școală și spre casă, când își fac temele sau în fața monitoarelor. Studiile au arătat că trecerea la scrisul și învățatul din picioare îi ajută pe copii la fel de mult ca și pe adulți. Ei ard cu 15-35% mai multe calorii stând în picioare și se pare că învață mai mult. Mai exact, un elev care nu stă pe scaun învață cu 45 de minute mai mult într-o zi pentru că este mai receptiv și mai implicat când e în picioare decât atunci când este pironit pe scaun.

Obiectivele principale ale organizației non-profit născute în urma proiectului din Vallecito sunt găsirea unor birouri convenabile ca preț, care să poată fi folosite în toate școlile, și strângerea unui milion de dolari din care să fie finanțate automat toate cererile de introducere a birourilor fără scaune în sălile de clasă de pe site-ul dedicat DonorsChoose, prin care a fost făcut și crowdfunding-ul din Bay Area. Părinții vor ca toți copiii din școlile publice să învețe din picioare în 10 ani.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger