Prima plantaţie legală de canabis din Jamaica a fost înfiinţată în campusul unei universităţi

0

Insula caraibiană idilică este de mult timp asociată cu consumul de marijuana, mai cu seamă prin prisma mesajelor transmise de muzicieni precum legendarul Bob Marley. Cu toate acestea, prima plantaţie legală de canabis din acest stat a fost înfiinţată abia acum, în campusul unei universităţi, scrie site-ul Metro.

 

 

Universitatea Indiilor de Vest a primit autorizaţie, din partea guvernului jamaican, pentru a cultiva marijuana cu scop medicinal, dar şi cu scopul stabilirii unui “cadru” al dezvoltării legale a industriei canabisului. Apariţia plantaţiei a fost posibilă datorită schimbării politicilor guvernamentale, care iau în calcul, acum, posibilitatea dezvoltării unei industrii a marijuanei medicinale în Jamaica.

O licenţă similară, pentru cultivare de canabis, va fi acordată şi Universităţii de Tehnologie din acelaşi stat. Dacă rezultatele acestor culturi experimentale sunt bune, ele ar putea pregăti calea legalizării canabisului comercial în Jamaica, susţine ministrul Ştiinţei, Philip Paulwell. “Ca să ajungem acolo, trebuie să începem în acest fel. Să facem un experiment şi cercetări”, explică acesta. Recentele schimbări legislative din Jamaica au dezincriminat parţial posesia unei cantităţi mici de marijuana şi au relaxat restricţiile anterioare privind marijuana medicinală.

 

Sursa şi foto: Metro

 

Puteţi citi şi:

Jamaica a dezincriminat marijuana cu ocazia aniversării lui Bob Marley

Familia lui Bob Marley lansează “prima marcă internaţională de marijuana”

Statul Colorado oferă şcolilor un milion de dolari, obţinuţi din vânzarea marijuanei

Cum s-a răspândit marijuana prin lume


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger