Prima persoană care va apuca 150 de ani s-a născut deja

0

Prima persoană care va atinge vârsta de 150 de ani s-a născut deja, iar cea care va împlini 1.000 de ani se va naște în următorii 20 de ani, spune omul de știință Aubrey de Grey.

Gerontologul și principalul cercetător în cadrul unei fundații dedicate cercetării procesului de îmbătrânire spune că în cursul vieții sale medicii vor avea toate instrumentele necesare “tratării” îmbătrânirii.

Acest lucru va fi posibil prin eliminarea tuturor bolilor și extinderii vieții la nesfârșit. Cercetătorul britanic spune că vom ajunge să mergem la medic doar pentru întreținere.

Momentan, aproximativ trei luni sunt adăugate, în medie, la speranța de viață în fiecare an, iar până în 2030 ar putea exista un milion de centenari în toată lumea.

Până în prezent, cea mai longevivă persoană din lume a trăit 122 de ani, iar în Japonia în 2010 existau peste 44.00 de centenari.

Munca doctorului de Grey constă în terapii care vor duce la o viață mai lungă ca un efect secundar al unei sănătăți mai bune. “Nu ținem oamenii vii într-o stare proastă de sănătate. Prevenim îmbolnăvirea ca efect al îmbătrânirii”, explică cercetătorul.

Aubrey de Grey împarte daunele provocate de îmbătrânire în șapte categorii. Daca la unele categorii, știința este încă la început, pentru altele soluțiile sunt pe cale de a fi găsite. “Terapia cu celule stem este o mare parte din soluție. Este făcută pentru a repara pierderea celulelor care mor și nu sunt înlocuite în mod automat, iar acest lucru se află deja în teste clinice pe oameni”, explică cercetătorul.

“Ce putem prezice în termeni de cât de mult pot oamenii trăi este absolut nimic, întrucât acest lucru este determinat de riscul implicat de alte cauze precum accidentele, dar nu ar trebui să există o limită a vieții în funcție de timpul trecut de la naștere. Sensul întreținerii este că funcționează la nesfârșit”, mai spune acesta.

Foto: Flickr / SixtiesBritain

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger