Prima periuţă de dinţi inteligentă din lume

1

Nu mai avem nicio scuză pentru lipsa de igienă dentară: prima periuţă de dinţi inteligentă (conectată la tehnologia telefoanelor mobile inteligente şi a aplicaţiilor specifice acestora) a fost inventată şi ne poate monitoriza şi nota obiceiurile zilnice de îngrijire a danturii, scrie Mashable.

 

 

Gadget-ul se numeşte Kolibree smart toothbrush şi a fost prezentat lumii duminică, la evenimentul International CES 2014 din Las Vegas, SUA. Periuţa intră în producţie de masă ceva mai târziu în acest an, însă detaliile care o fac specială sunt deja cunoscute: oferă informaţii despre obiceiurile posesorului ei de îngrijire dentară şi este menită să îmbunătăţească starea de sănătate a danturii, prin monitorizarea acestor obiceiuri şi reamintirea necesităţii lor. Preţul unei astfel de periuţe va fi între 100 şi 200 de dolari, în funcţie de model (cel mai probabil, în funcţie de complexitatea funcţiilor încorporate).

Evident, periuţa nu face singură toate aceste minuni, ci este însoţită de o aplicaţie specifică, la care va fi conectată via Bluetooth. După conectare, fiecare spălare pe dinţi este înregistrată de către aplicaţie. Apoi, telefonul mobil ne spune dacă spălarea a fost suficient de intensă şi de lungă durată, conform recomandărilor medicale şi dacă a atins şi părţile sensibile, precum gingiile sau părţile mai greu accesibile din spatele dinţilor. Aplicaţia poate funcţiona cu mai multe periuţe de dinţi conectate simultan, astfel încât poate monitoriza, spre exemplu, obiceiurile dentare ale unei întregi familii. Periuţa (prin aplicaţia la care este conectată) ţine scorul şi oferă recompense dacă apar îmbunătăţiri ale obiceiurilor igienice dentare, pentru a încuraja atât adulţii, cât şi copiii să aibă mai multă grijă de dantura lor.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Mashable

 

Puteţi citi şi:

Mănuşile inteligente, noul „accesoriu” pentru iernile tehnologiei noastre

Vesta high-tech care ne ajută să comunicăm mai bine cu câinii

Un „like” pe Facebook poate mirosi a căpşuni, mentă, cafea sau lavandă

Hotelul Twitter pentru dependenţii de social media

Telefoanele mobile pot fi încărcate cu urină


Un comentariu

  1. oh, da!
    şi după aia, datele cu configuraţia gurii se pot duce în baza aia de date de care are nevoie fiecare stat, pentru a identificacadavrele.
    glumesc.
    fraţilor, nu periuţa trebuie să fie inteligentă, ci utilizatorul. e ca la cura de slăbire. perseverenţa, responsabilitatea sînt chestiile de care avem nevoie pentru dinţi mai puternici, mai sănătoşi. că dacă sîntem delăsători, o vom folosi fix ca pe o periuţă normală.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger