Prima pădure înființată de un ONG, exclusiv din fonduri private, care a ajuns la stadiul de masiv

1

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă a inaugurat, sâmbătă, 14 iunie, pădurea de la Dragoș-Vodă, din județul Călărași, prima pădure înființată de un ONG din România. Aceasta a fost plantată în 2010 prin programul de împăduriri al organizației, “Pădurea Copiilor – Adoptă un copac!” și apoi îngrijită până când a atins stadiul de masiv.

 

inaugurare 031

 

Pădurea de la Dragoș-Vodă este prima pădure înființată de un ONG din România, fiind realizată exclusiv din fonduri private. Asociația ViitorPlus, alături de partenerii săi, a plantat 7 specii diferite de puieți în anul 2010 în locația din județul Călărași, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate în domeniul public. Acum, pe această suprafață se află o pădure care a atins stadiul de masiv, conform constatării făcute de ingineri silvici. Acest lucru înseamnă că pădurea nu mai are nevoie de îngrijiri (prașile, completări) pentru a crește, urmând însă să fie monitorizată pentru încă 10 ani.

Pădurea Copiilor este programul ViitorPlus care are ca scop împădurirea terenurilor degradate din sudul României și care și-a propus plantarea și îngrijirea unui puiet pentru fiecare nou născut din ţara noastră. Proiectul a demarat în anul 2007, sub numele de „Adoptă un copac!”, ca reacție la lipsa acută de suprafață împădurită din sudul țării, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța ecosistemului de pădure și cu scopul de a împăduri terenurile degradate din România. În cadrul acestui program, ViitorPlus a plantat și îngrijit 37 de hectare de pădure (peste 227.000 de puieți) pe terenuri degradate din sudul țării, dintre care 8 hectare au ajuns la stadiul de masiv.

Pădurea Copiilor a fost susţinută la 13 evenimente de alergare caritabile în care peste 5.500 de alergători au luat startul pe distanţe diferite, de la cros de 3 km, până la distanţe de ultramaraton (peste 150km). Programul de împăduriri al ViitorPlus va fi cauza de mediu și la alte evenimente sportive, dintre care amintim Unicredit Leasing Transmaraton 2014 și Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2014.

 

Puteți accesa și:

FOTO Pădurea Transilvania: 10 hectare plantate în câteva ore de voluntari

Peste 1.000 de participanți la Crosul Pădurii, peste 14.000 de puieți plantați

Adrian Ber a alergat doi munți pentru Pădurea Copiilor


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger