Prima nuntă a unui copil în Norvegia și adevărul din spatele ei

0

Luna trecută, Thea, o fetiță de 12 ani din Norvegia, anunța pe blogul ei că se va căsători pe 11 octombrie cu Geir, logodnicul ei de 37 de ani; într-o singură zi, pagina ei a devenit cea mai citită din Norvegia și a atins jumătate de milion de cititori. Fiind prima nuntă oficială a unui copil în Norvegia, anunțul a stârnit un val de critici din partea cititorilor, scrie Bored Panda, unii dintre ei sunând la poliție și la protecția copilului pentru a opri nunta, programată în Ziua Internațională a Fetelor.

 

 

Deși povestea fetiței a șocat multă lume, ea nu este adevărată. Ea face parte dintr-o campanie gândită de organizația de caritate Plan International, care și-a propus să pună în evidență cazurile celor 39.000 de copii care sunt forțați să intre zilnic în căsătorii planificate.

 

thea2

 

Credem că provocarea este un instrument puternic prin care se poate demonstra o realitate cu adevărat provocatoare. Sperăm ca oamenii să se mobilizeze împotriva căsătoriilor cu copii, astfel încât cele 39.000 de fete care se află în situația Theei să poată scăpa de soarta lor brutală – Plan International.

 

 

Oamenii pot participa la nuntă online și își pot exprima părerile pe site-ul campaniei, stoppbryllupet.no, pe Facebook și pe Twitter. 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger