Prima grădină creată cu ajutorul imprimării 3D

0

Lista lucrurilor pe care le putem imprima 3D creşte din ce în ce mai rapid. Japonezul Yuichiro Takeuchi, din cadrul laboratoarelor Sony Computer Science din Tokyo, tocmai a adăugat şi grădinile pe această listă.

 

 

Japonezul a inventat o modalitate prin care tehnologia imprimării 3D poate duce la apariţia unor grădini de flori concepute în cele mai variate forme. Proiectul său a fost prezentat în cadrul unui eveniment dedicat unui viitor verde, organizat la Muzeul de Artă Modernă din New York. Modelele de grădină astfel realizate pot avea orice formă geometrică (triangulare, rectangulare) sau chiar forma unui urs panda, spre exemplu. Invenţia lui Takeuchi se inspiră din metoda creşterii hidroponice a grădinilor verticale pe pereţi exteriori ai clădirilor, prin faptul că foloseşte un material de imprimare care conţine, deja, nutrienţii necesari creşterii plantelor (în loc de tradiţionalul sol). Plantele din grădina imprimată ajung la maturitate în câteva săptămâni, apoi.

Grădinile verticale pot costa foarte mult (au costuri de instalare şi de menţinere ridicate), iar în spaţiile urbane aglomerate este o adevărată provocare să fie găsite zone unde astfel de spaţii verzi să poată exista. O grădină imprimată 3D este mai ieftină de realizat şi întreţinut şi mai practică, pentru că poate fi concepută pentru orice fel de spaţiu, oricât de mic. “Soluţia imprimării 3D oferă mai multă flexibilitate şi, sperăm, va face mai atractivă ideea grădinăritului hidroponic pentru locuitorii oraşelor supra-aglomerate”, a declarat inventatorul grădinii imprimate 3D pentru publicaţia Business Insider.

 

image1b

Plante printate de cercetătorul japonez

image3b

 

 

Sursa şi mai multe detalii: Business Insider

Foto: Yuichiro Takeuchi, Sony Computer Sciences Laboratories

 

Puteţi citi şi:

Un japonez va face închisoare pentru imprimare 3D de arme

Case din saci cu pământ, ridicate cu ajutorul imprimării 3D

Un nou succes al bio-imprimării 3D: vasele de sânge

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger