Prima firmă londoneză de transport mobilier numai cu femei

0

The Van Girls este prima și singura firmă din Londra de ambalat și mutat mobilă care are angajate numai femei, scrie Oddity Central. Majoritatea persoanelor care apelează la serviciile lor sunt la rândul lor femei, dar nici bărbații nu se dau în spate, mai mult din curiozitate față ideea inedită. „(Bărbații care ne angajează) sunt foarte surprinși de cât de puternice suntem”, spune fondatoarea Emma Lanman. Femeia a înființat firma în 2011, când și-a dat demisia din departamentul de pompieri în care lucra. La fostul job, văzuse că oamenii apreciau perspectiva femeilor pompier și și-a dat seama că era ceva nou ca o femeie să facă „munca unui bărbat”.

Lanman s-a gândit și că femeile s-ar simți mai în siguranță dacă ar angaja o companie de transport mobilier care să aibă doar angajate de sex feminin. S-a dovedit că multe femei care locuiesc singure sau care nu trăiesc cu bărbați se simt mult mai confortabil să apeleze la serviciile Van Girls, nu doar din motive de siguranță, dar și pentru ideea în sine din spatele firmei. Unul dintre exemple este Jean Hewitson, în vârstă de 68 de ani, care s-a mutat anul trecut împreună cu fiica și cu nepoata ei. „Suntem o gospodărie numai cu femei”, spune ea. „M-am gândit că da, vreau ca niște femei să-mi ambaleze lucrurile din casă. M-am gândit că vor fi mai atente la bunurile mele și că mă voi înțelege mai bine cu ele. M-am gândit că bărbații ar fi mai rigizi decât femeile. M-am gândit că o firmă de mutat cu bărbați ar avea numai tipi care mi-ar fi impus ce să fac”.

Fondatoarea firmei spune că și alți oameni gândesc la fel. „Au impresia, pe bună dreptate, că suntem de încredere, ne primesc cu bucurie în casele lor și își imaginează că suntem grijulii și că ne facem treaba fără să ne plângem. Eu cred că mulți bărbați apelează la genul ăsta de muncă în lipsa altor opțiuni, însă femeile ajung să facă asta pentru că le place. Nu e cea mai evidentă alegere”. În ultimii ani, Van Girls s-au transformat într-o organizație de femei care câștigă decent din forța fizică. Printre angajate se numără foste sau actuale cadre din armată, aviație, poliția metropolitană, diviziile de pompieri sau serviciile de ambulanță, precum și electriciene, tâmplare, instalatoare și chiar și o comediană. Îmbrăcate în tricouri negre pe care scrie „Van Girl”, în bocanci și hanorace gri, ele au un singur motto: „Orice pot muta bărbații, Van Girls o fac mai bine”.

Citiți mai mult pe Oddity Central.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger