Prima ediție a Forumului pentru Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat

1

Forumul pentru Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat (FSDE) este un eveniment organizat de Academia de Studii Economice din București, în perioada 18-20 martie 2014, în Aula Magna. Acest Forum își propune să sintetizeze părerile avizate ale reprezentanților din patru domenii: mediul privat, Guvern, cercetare și mediul academic. Printre invitați sunt nume importante, cum ar fi: Daniel Constantin (Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Mihnea Cosmin Costoiu (Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică) sau Radu Timiș (CEO Cris-Tim), care vor dezbate problemele economiei naționale prin intermediul unor forumuri interactive.

 

 

Aflat la prima ediție, Forumul își propune stimularea dialogului între reprezentanții celor patru domenii, pentru a oferi soluții practice unor probleme majore ale economiei românești, precum și de a face cunoscute tinerilor și altor persoane interesate informații actuale, deosebit de importante, pentru a asigura o dezvoltare durabilă în domeniile în care acționează.

Desfășurat pe parcursul a trei zile (18-20 martie) în cadrul Academiei de Studii Economice din București (sălile Aula Magna și Virgil Madgearu), proiectul FSDE are ca scop elaborarea de lucrări științifice cu caracter aplicativ care să stea la baza elaborării unor eventuale strategii pentru organizațiile interesate.

Pe durata întregului eveniment vor fi dezbătute teme precum:

Ziua 1 (18 martie)AGRI BUSINESS (Eficiența utilizării resurselor agricole, Dezvoltarea antreprenoriatului în mediul rural, Model de cooperare destinat micilor producători agricoli”,Oferta cercetării pentru sectorul agroalimentar din România”)

Ziua 2 (19 martie)ANTREPRENORIAT („Ce rol poate juca mediul academic în dezvoltarea antreprenoriatului în România?”, „Antreprenoriat și antreprenoriat corporatist în spațiul economic de limbă germană”)

Ziua 3 (20 martie) – EDUCAȚIE („Tendințe internaționale în domeniul educației și cum se aliniază România la acestea”, „Includerea educației nonformale în învățământul superior din Romania”).

Printre invitați se numără miniștri, oameni din mediul academic și antreprenori de succes, cum ar fi: Jean Radu Merica (Președinte Camera de Comerț Româno-Germană), Valeriu Nistor (Country Director IBM România), Valvis (CEO Valvis Holding), Radu Timiș (CEO Cris-Tim), Adela Jansen (HR Director BRD Romania) și mulți alții (www.fsde.ro/prezentare/speakeri).

Înscrierile la Forumul pentru Dezvoltare Durabilă și Antreprenoriat se fac pe site-ul www.fsde.ro/inregistrare.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la: [email protected].


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger