Prima comunitate a profesioniștilor de etnie romă “LikeRom”

0

Agenția Împreună te invită să te alături primei comunități a profesioniștilor de etnie romă – LikeRom. Campania începe cu poveștile a 10 profesioniști încrezători care aleg să-și spună povestea următoarelor generații de tineri. Povestea ta poate ajuta și alți oameni să-și găsească chemarea! Dacă vrei să oferi inspirație și mândria de a fi rom, spune povestea ta pe www.likerom.ro și noi o să o dăm mai departe! 

În societatea românească, mulți dintre romi sunt parte activă din economia și societatea românească. Priviți adesea ca “excepții” pentru minoritatea etnică din care fac parte, mulți dintre ei ajung să-și ascundă identitatea în speranța că nu vor fi marginalizați. Întrebarea este cum se raportează ei la societate? Și ce rol joacă etnia în viața lor?

În anul Centenar al României, ne propunem să aducem în atenția publicului o serie de oameni care contribuie zilnic la dezvoltarea țării, fiind mândri de apartenența lor etnică.

Platforma LikeRom își propune să faciliteze dezvoltarea unei comunități de profesioniști de etnie romă care influențează pozitiv societatea și care promovează bucuria diversității în fiecare domeniu de activitate.

Această inițiativă a Fundației Agenția Împreună a apărut și din nevoia de a oferi modele de urmat pentru tinerele generații. Ne dorim să promovăm 100 de profesioniști romi din toate domeniile, care își vor spune povestea parcursului lor educațional și profesional.

Anul acesta, LikeRom vă prezintă poveștile de succes a 10 profesioniști încrezători care și-au dorit să fie imaginea comunității și să inspire alți profesioniști să li se alăture.

VIDEO ambasadori LikeRom: https://youtu.be/Iq4e0WdWsm0

Ei sunt: pictorul Eugen Raportorul, experta în drepturile omului Cerasela Bănică, inspectorul în asistență socială Oana Marina Vulcan, profesoara de limba engleză Roxana Marin, consultantul de fonduri nerambursabile Lucian Corobuță, medicul oncolog Corina Stanciu, consilierul parlamentar Andra Mihaela Costache, activistul Marian Ursan, antrenorul de box Samir Simion și, nu în ultimul rând, Gilbert Costache, model și actor.

Dacă vrei să oferi inspirație celor din jur, te așteptăm în comunitate! Înscrie-te pe www.likerom.ro sau recomandă campania pe pagina de Facebook – www.facebook.com/AgentiaImpreuna/.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger