Prima combinație dintre roșie și cartof

0

Producătorul de semințe britanic Thompson and Morgan a lansat săptămâna trecută un nou soi de plantă care îmbină roșia cu cartoful și care se numește TomTato, scrie Fastcoexist. Deși noua invenție pare ruptă din coșmarul cu OMG-uri, leguma cu două capete nu se bazează deloc pe ingineria genetică.

 

 

Potrivit dezvoltatorului plantei, Michael Perry, TomTato și-ar fi fixat rădăcinile acum mai bine de 100 de ani în grădinile britanice. Îmbinarea roșiei cu cartoful are în spate un proces foarte răspândit numit altoire, prin care țesutul unei plante este tăiat și atașat altei plante. Grădinarii care au mult timp la dispoziție să experimenteze, spune Perry, pot face combinația cu ipsos sau bandă izolantă. Cu toate astea, pentru TomTato au fost necesari 15 ani de experimente, una dintre probleme fiind găsirea soiurilor potrivite de roșie și cartof.

Tulpina cartofului poate fi destul de groasă, în timp ce a roșiei este mai fragilă. În actuala sa formulă, însă, TomTato combină o roșie de la mijlocul sezonului cu un cartof de la sfârșitul sezonului și poate produce până la 500 de roșii cherry, dulci, per plantă. Michael Perry spune că noua plantă economisește spațiu, cei care o cultivă neavând nevoie de un lot de pământ. O pot planta pe verandă. Aflați mai multe pe Fastcoexist.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger