Prima colonie umană de pe Marte va fi subiectul unui reality show televizat

0

Prima misiune pe Marte, susținută de coautorul emisiunii Big Brother și de fizicieni laureați cu Nobel, va stabili pe  Marte prima colonie umană. Până în 2023, se vor pune toate detaliile la punct, astfel încât viața primilor oameni aterizați pe planeta roșie să fie filmată și adaptată într-un reality show TV, care va produce banii pentru întreținerea misiunii.

 

O companie privată și-a propus ca până în primăvara lui 2023 să trimită o echipă pe Marte, căreia i se vor alătura din doi în doi ani alți oameni. Potrivit Mars One, aceltia își vor construi baza, iar până în 2033 pe planetă vor locui 20 de pământeni.

Compania olandeză va colabora cu Space X, firma care a lansat de curând prima rachetă privată în spațiu, și va fi susținută, printre alții, de Gerard ‘t Hooft, fizician de Nobel, și de Paul Romer unul dintre cei care au lansat conceptul emisiunii Big Brother.

Selecția participanților și antrenamentele lor pentru a deveni astronauți sunt pregătite să înceapă anul viitor, inițiatorii propunându-și să realizeze toate pregătirile, precum și misiunea în sine, sub formatul unei emisiuni TV. ”Vedem în această misiune o călătorie a tuturor și de accea vom face împreună fiecare pas,” au declarat organizatorii, citați de Daily Mail.

 

Sursa: Daily Mail

Foto: Starships.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger