Prima cheie fixă din lume imprimată 3D din plastic reciclat din oceane

0

O companie canadiană a realizat prima cheie fixă din lume imprimată 3D din deşeuri de plastic reciclat din oceane şi a câştigat, astfel, un premiu pentru inovaţie din partea Recycling Council of British Columbia. Compania nu este alta decât Banca de Plastic – The Plastic Bank – din Vancouver.

 

 

Cheia este făcută în întregime din filamente de plastic create din deşeuri colectate din apele sudice ale coastei statului american Alaska. Banca de Plastic lucrează după un model social foarte simplu, care recompensează oamenii pentru că păstrează mediul curat. Scopul acestei bănci este de a transforma deşeurile de plastic în monedă de schimb, astfel încât oamenii săraci din lume să îşi poată îmbunătăţi vieţile, cu puţin spirit antreprenorial – colectând plasticul aruncat de alţii.

Un material video realizat de Banca de Plastic arată o mulţime de oameni pe plajele sudice ale coastei statului Alaska, care curăţă deşeurile de plastic ajunse pe mal, aduse acolo de curenţi. O masă imensă de deşeuri, cunoscută sub numele de Great Pacific Garbage Patch, circulă, cu curenţii, pe o arie largă din Pacificul de Nord, între America de Nord şi Asia de Sud-Est (i se mai spune şi vortexul de plastic). Plasticul colectat de oameni este dus la Universitatea British Columbia, unde este transformat în materie primă pentru imprimarea 3D.

Apoi, cu ajutorul unei imprimante speciale, acest plastic reciclat este folosit pentru a crea cheia fixă, de mici dimensiuni, dar perfect funcţională. “Proiectul este un pas uriaş înainte pentru misiunea noastră de a ajuta comunităţile sărace ale lumii să dea la schimb plastic pentru o viaţă mai bună”, consideră Shaun Frankson, co-fondatorul Băncii de Plastic. În prezent, această companie urmează să îşi deschidă prima sucursală în Lima, Peru, deoarece în regiune se află nu doar mulţi oameni săraci, ci şi foarte multe deşeuri de plastic, din care doar 2% sunt reciclate.

 

Sursa: The Plastic Bank

Foto: IH

 

Puteţi citi şi:

Banca de plastic, un proiect care ajută mediul şi comunităţile sărace

Plastic biodegradabil, obţinut din carapace de creveţi

Pantofii realizați 100% din gunoaie

FOTO Oameni şi gunoaiele lor

FOTO Bijuterii care par din aur, dar sunt făcute din plastic reciclat

VIDEO Simfonia luminii, din sticle de plastic reciclate

Case din sticle de plastic reciclate – o soluţie pentru oamenii fără adăpost


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger