Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex din Taiwan, găzduită de o mănăstire budistă

2

O mănăstire budistă a găzduit prima căsătorie între persoane de acelaşi sex din istoria acestui stat. Susţinătorii drepturilor minorităţilor sexuale speră ca evenimentul să creeze un precedent internaţional şi să facă din Taiwan prima ţară din Asia care să legalizeze, în viitor, căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

 

 

Fish Huang şi You Ya-ting sunt cele două femei care, îmbrăcate amândouă în rochii de mireasă, şi-au legat destinele într-o ceremonie budistă în mănăstirea Taoyuan, din nordul Taiwanului. Ritualul a fost condus de către o maestră budistă, Shih Chao-hui, care a declarat: „Suntem martorii scrierii istoriei. Aceste două femei sunt gata să lupte pentru soarta lor, pentru dreptul lor de a învinge discriminarea socială”. „Sunt libere să aleagă să se căsătorească şi ar trebui să le respectăm. Nu contează dacă cuplurile sunt heterosexuale sau homosexuale, atâta vreme cât se iubesc şi sunt fericite”, a declarat şi Chih Chun, o călugăriţă budistă prezentă la ceremonie.

Totuşi, la eveniment nu au fost prezenţi părinţii celor două mirese. „Înţelegem faptul că anumite persoane au o problemă cu expunerea în media, aşa că dorim să le oferim spaţiul necesar de confort”, a precizat una dintre mirese, fără a comenta, însă, informaţii apărute anterior nunţii care spuneau că părinţii lor s-ar fi opus căsătoriei. O propunere legislativă de legalizare a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex stă în aşteptare, în Taiwan, din anul 2003. Nicio altă ţară asiatică nu a legalizat aceste căsătorii până acum, dar, potrivit CNN, există semne de progres în acest sens în Vietnam şi Nepal.

 

Sursa şi foto: Huffington Post

 


2 comentarii

  1. Pingback: Anonymous apără gay-ii din Uganda | TOTB.ro - Think Outside the Box

  2. Pingback: Uniunea civilă între trei persoane, aprobată în Sao Paolo | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger