Prima cafenea cu pisici din Londra s-a deschis pe 1 martie

0

Pornite din Japonia, cafenelele cu pisici au devenit rapid “un trend” internaţional – în Paris s-a deschis o astfel de cafenea în toamna anului trecut, acum s-a deschis una şi în Londra şi se pare că există o intenţie serioasă de a se deschide un local similar şi în Montreal, informează TreeHugger.

 

 

Pe 1 martie, Lady Dinah’s Cat Emporium, prima cafenea cu pisici din Londra, şi-a deschis uşile pentru clienţi. Aceştia vor putea bea ceai şi cafea aici şi se vor bucura de prezenţa unor pisici extrem de simpatice, toate salvate de pe străzi sau din adăposturi pentru animale. „Am luat în considerare toate nevoile fizice şi emoţionale ale pisicilor noastre rezidente, le oferim spaţiu şi timp pentru adaptare şi resursele pentru a avea un cămin armonios. Locul le oferă siguranţă, confort şi posibilitatea de a se comporta exact aşa cum doresc şi cum le este natura. Pisicile vor putea să stea atât în interiorul localului, cât şi afară, unde am pregătit o grădină specială numai pentru ele”, scrie site-ul oficial al cafenelei.

Cafenelele cu pisici au pornit din Japonia, unde au devenit rapid extrem de populare, oferind oamenilor posibilitatea de a se relaxa după serviciu sau în pauza de prânz alături de micile feline, a căror prezenţă în preajma oamenilor este considerată de studii medicale foarte benefică (se consideră că proprietarii de pisici prezintă un risc mult mai scăzut de atacuri de cord sau depresie, iar torsul pisicilor este considerat o adevărată terapie cu bucurie şi energie pozitivă). În toamna anului trecut, şi la Paris s-a deschis o astfel de cafenea, iar în Motreal (Canada) se fac eforturi pentru înfiinţarea unui local similar. Problema celor care doresc să deschidă un astfel de local este să armonizeze situaţia specifică a cafenelei cu legile privind protecţia şi siguranţa animalelor, specifice fiecărei ţări. Însă un lucru foarte bun este că aceste localuri ajută pisici fără stăpân, salvându-le din adăposturile speciale.

Mai multe detalii despre cafeneaua cu pisici din Londra puteţi afla pe pagina Lady Dinah’s Pinterest. Iar în materialul video de mai jos le puteţi cunoaşte pe rezidentele de acolo:

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger

 

Puteţi citi şi:

Prima cafenea cu pisici deschisă în Paris

Cafenelele cu pisici din Tokyo, faţă în faţă cu noile măsuri legislative de protecţie a animalelor

După cafenele cu pisici, acum apar cele cu capre


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger