Prima cafenea cu pisici deschisă în Paris

0

Cafenelele cu pisici au devenit celebre în Japonia şi se pare că devin populare şi pe continentul european. La Paris s-a deschis, astfel, primul local de acest gen, “Cafe des Chats”, situat în cartierul Marais, unde clienţii se pot bucura de prezenţa a 12 pisici.

 

 

Felinele sunt la ele acasă printre mese cu ceşti de cafea şi croissante şi se plimbă nestingherite printre clienţii bucuroşi că le pot mângâia ori se pot juca cu ele. Scopul localului este de a oferi „terapie prin tors” parizienilor care nu îşi permit să ţină un animal de companie în apartamentele lor prea mici. „Torsul produce vibraţii care uşurează reumatismul sau artrita, scad tensiunea şi reglează ritmul cardiac”, explică Margaux Gandelon, managerul cafenelei, cum funcţionează terapia prin tors. Pe lângă asta, pisicile sunt simpatice şi produc bună-dispoziţie.

Toate cele 12 pisici din cafeneau au fost adoptate de la centre speciale de salvare a animalelor şi au trecut chiar printr-un proces de „evaluare a aptitudinilor de socializare”. Cafeneaua s-a deschis la sfârşitul săptămânii trecute şi deja are succes, câteva sute de clienţi trecându-i pragul în numai câteva zile. Localul are rezervări de acum şi până în luna noiembrie, ba chiar a fost nevoit să refuze clienţi pentru această perioadă, deoarece nu mai are locuri disponibile.

 

 

Customers enjoy a beverage as a cat relaxes on an armchair at the "Cafe des Chats" several days before its inauguration in Paris

 

Sursa şi foto: Time, Reuters

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger