Prima bere eco din Africa

0

În Mozambic, producţia de bere de casă este de mari proporţii, şi asta pentru că costurile sunt mai mici. Asta a trebuit să ia în considerare SABMiller când s-a gândit să vândă bere unor oameni care şi-o fac pe-a lor, aşa că a făcut-o ieftină, folosind ingrediente locale şi mai puţină energie.

Noua bere se numeşte Impala şi este produsă din manioc, o plantă exotică endemică pentru Africa din care se extrage tapioca. Maniocul este alegerea perfectă pentru persoanele care vor să consume local – de îndată ce este scoasă din pământ, planta nu mai este bună de nimic după vreo două zile, aşa că nu poate fi exportată. Dacă cineva vrea să o consume, trebuie să o consume local.

SABMiller o procesează pe loc, folosit un sistem de procesare portabil inventat de olandezi. Lipsa grâului sau a orzului din procesul de producţie înseamnă că berea nu va conţine gluten. Potrivit producătorului britanic, potenţialul agricol al Africii este uriaş, dar subexploatat, fermierii de subzistenţă având şansa de a-şi spori productivitatea în urma iniţiativei sale. Compania spune că va cumpăra manioc de la peste 1.500 de mici producători.

Sursa: Grist.org

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger