Prima actriţă de culoare care joacă rolul lui Hamlet

0

Actriţa afro-britanică Zainab Jah a fost distribuită de regizoarea Blanka Zizka în rolul principal al piesei de teatru “Hamlet”, la Teatrul Wilma din Philadelphia, SUA. Zainab a jucat atât în filme, cât şi în producţii de televiziune, dar se pare că rolul lui Hamlet îi va aduce notorietatea: este prima femeie de culoare care îl interpretează pe celebrul prinţ al Danemarcei.

 

 

În perioada elisabetană, când “Hamlet” era jucat pentru prima oară la Teatrul Globe, în Anglia, toate rolurile feminine erau jucate de actori bărbaţi. Femeilor nu le era îngăduită prezenţa pe scenă. Piesa gândită de Blanka Zizka cu Zainab Jah în rolul principal se joacă, acum, cu casa închisă. În distribuţie se regăsesc, desigur, şi alte actriţe (pentru rolurile feminine), iar decorul piesei include şi un graffiti realizat de artistul stradal CERA.

 

 

“Aveam nevoie de un actor cu o prezenţă aparte şi care să se poată transforma cu uşurinţă pe scenă. Am făcut o listă cu actorii cu care aş fi vrut să lucrez şi, într-un final, mi-a devenit foarte clar că Zainab va fi Hamlet al meu”, a explicat regizoarea. Dar personajul nu îşi schimbă genul doar pentru că este interpretat de o femeie, ci “Zainab se transformă în Hamlet”, mai spune aceasta. Mai multe detalii puteţi vedea în materialul video de mai jos.

 

 

Sursa şi foto: UpWorthy

 

Puteţi citi şi:

“Aplauzele aduc un deserviciu spectacolului”

Povestea invizibilă a bonelor filipineze din România


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger