Prezervativele care vor revoluționa viitorul sexului protejat

3

condom-health-colorcondomsLa începutul anului, Fundația Bill and Melinda Gates anunța un concurs: 100.000 de dolari pentru o idee care să revoluționeze prezervativele. După ce juriul alcătuit din experți a evaluat peste 500 de propuneri, 11 dntre ele au fost alese pentru faza următoare. Mai precis, fiecare echipă va primi câte 100.000 de dolari, pentru dezvoltarea proiectelor legate de fiecare prezervativ în parte. Peste un an, fundația va oferi un milion de dolari pentru cele mai bune produse, care ar avea șanse să intre cu succes pe piață și să schimbe atitudinea oamenilor față de sexul protejat.

”Analogia cea mai răspândită este că folosirea unui prezervativ ar fi ca un duș cu pelerină de ploaie,” spune Papa Salif Sow, directorul departamentului de cercetare anti-HIV de la fundația lui Gates. Acesta este unul dintre motivele pentru care din ce în ce mai puțini tineri aleg să facă sex cu prezervativ. Tocmai de aceea, miza concursului lansat de fundație este să facă din prezervativ un obiect mai confortabil, mai atractiv, mai eficient și mai ușor de folosit. Printre ”ingredientele” propuse de participanți pentru revoluționarea prezervativului se numără tendoane de vită, dar și grafenul, un material revoluționar extrem de rezistent care, combinat cu elasticitatea latexului, ”ar putea produce un nou material, mult mai subțire, mai rezistent, mai aderent, mai sigur și, nu în cele din urmă, mult mai plăcut,” speră Aravind Vijayaraghavan, de la National Graphene Institute din Manchester.

Mai jos, puteți vedea 8 dintre cele 11 soluții finanțate pentru etapa următoare de Fundația Bill și Melinda Gates:

1. Prezervativul foarte ușor de aplicat

3021941-inline-rapidom-instructions

”Numele de cod” pentru acest prezervativ este Project Rapidom și a fost propus de către compania sud-africană Kimbranox. Designul ar permite utilizatorilor să aplice prezervativul dintr-o singură mișcare, deschizând ambalajul și rulând prezervativul fără niciun efort.

 

2. Prezervativul cu grafen

3021941-slide-1-ragupathy-hlllifecareltd-opp1098333

Grafenul este un material revoluționar, în cercetarea căruia Comisia Europeană a ales să investească anul acesta, în urma unui prestigios concurs, un miliard de euro. Se remarcă prin rezistența foarte mare, în ciuda faptului că este aproape transparent. Lakshminarayanan Ragupathy (foto sus), de la compania HLL Lifecare, diin India, a propus dezvoltarea unui prezervativ produs dintr-un nou material, care să combine grafenul și latexul, și care să fie totodată mult mai subțire și mult mai eficient.

3. Prezervativul dintr-un material ”cu memorie”

3021941-inline-vijayaraghavanschematic

Universitatea din Oregon a propus așa-numitul ”Prezervativ Adaptabil Ultra-subțire pentru Sensibilitate Sporită.” Acesta ar fi realizat cu ajutorul unor materiale elastometrice, care să se adapteze la anatomie, odată intrate în contact cu temperatura corpului. Astfel, ar îmbunătăți atingerea și ar spori sensibilitatea, spun cercetătorii care l-au gândit.

4. Prezervativul pliabil

3021941-inline-6-frezieres2-rolled-condom-with-easy-don-removable-tabs

California Family Health Council a ieșit la înaintare cu ”prezervativul pliabil,” care deși este extrem de subțire, este foarte rezistent. Potrivit descrierii, ar urma să fie realizat dintr-o formă non-toxică de plastic, care ”se lipește mai degrabă de suprafață, fără s-o strângă, sporind sensibilitatea și permițând o aplicare mai simplă.”

5. Prezervativul cu înveliș din nanoparticule

3021941-slide-4-buchgates-foundation-photo

Echipa de la Universitatea din Boston (foto sus) și-a propus să reducă pe cât posibil fricțiunile inutile, adesea întâlnite în cazul folosirii prezervativelor. Prin urmare, a încercat să creeze un prototip cu un ”înveliș super-hidrofil din nanoparticule, pentru o mai bună protecție împotriva ruperii.” Totodată, acest prezervativ ar putea libera o peliculă extrem de subțire de apă, pentru reducerea fricțiunii la contactul cu pielea.

6. Prezervativul care se mulează foarte încet

3021941-slide-3-struttcdp-32

 Cambridge Design Partnership, din Marea Britanie, a participat la concurs cu așa-numitul ”prezervativ dinamic, universal, foarte ieftin.” Din descrierea lui, aflăm că ar putea fi produs ”din polimeri multipli, cu geometrii specifice, care să permită prezervativului să se muleze încet pe profilul anatomic, în timpul actului sexual. 

7. Prezervativ cu Superelstomer

3021941-slide-7-mays-photo-2-university-of-tennessee-jimmy-mays

Echipa de cercetători de la Universitatea din Tennessee și-a lansat cu succes intenția de a face un prezervativ cu Superelastomer, un nou tip de cauciuc, mult mai subțire decât materialele convenționale, care își păstrează rezistența. Totodată, producția unui astfel de prezervativ ar fi și destul de ieftină.

8. Prezervativul din colagen obținut din tendoane de vită

3021941-inline-8-mcglothlindscn2725

Poate că nu ar fi cel mai indicat pentru vegani, însă cei de la Apex Medical Technologies, din San Diego, sunt convinși că ar fi un produs revoluționar. Prezervativul lor ar fi produs din fibre de colagen obținut din tendoane de bovine, extrem de ușor de obținut în urma procesării cărnii. Potrivit cercetătorilor care l-au propus, ”fibrele de colagen ar oferi o textură hidratată, cu micro-riduri, extrem de asemănătoare pielii. De aceea, transferul de căldură ar fi mult mai ușor, oferind experienței o senzație naturală.”

Sursa: FastCoExist

Puteți citi și:

FOTO Prezervative pentru iubitorii de filme

O nouă tentație: Prezervativul cu aromă de bacon

SOS Condoms: Serviciul de urgență al Durex pentru musulmani


3 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger