Președintele unei companii pro fracking vrea să stopeze o construcție din cartierul său, folosită pentru fracturare hidraulică

0

Președintele Exxon Mobil Corporation, una dintre cele mai mari companii americane din domeniu energiei, care se poziționează în favoarea fracturării hidraulice și a exploatării gazelor de șist, a deschis un proces prin care vrea să oprească construcția unui turn de apă în cartierul său, utilizat în procesul de fracturare hidraulică.

Oficiali ai companiei au spus că Rex Tillerson se opune construcției nu pentru că ar fi împotriva fracturării hidraulice, ci pentru că turnul ar fi mai înalt decât ce și-a propus orașul inițial. Tillerson a deschis procesul împreună cu alți locuitori bogați ai suburbiei Bratonville, la nord de Dallas, în 2012, pentru a opri construcția de 49 de metri înălțime.

În plângere se mai arată că ridicarea turnului de apă ar încuraja “vânzarea de apă către exploratorii de gaze de șist ceea ce ar duce la trafic cu mașini grele creând poluare sonoră și accidente de trafic”.

“Dl Tillerson nu se opune turnului din cauza eventualei folosiri în operațiune de fracturare hidraulică”, a declarat un purtător de cuvânt al Exxon, adăugând că proprietatea președintelui se află deja în apropierea unor sonde de gaz.

Fracturarea hidraulică implică injectarea de apă, nisip și chimicale sub presiune în roci pentru a extrage gaze. Exxon și alte companii susțin că procedura este sigură, dar ecologiștii spun că poluează apa și cauzează seisme.

Sursa: Reuters

 

Citiți și:

Lipsa de transparență a Agenției Naționale de Resurse Minerale, sancționată de justiție

Comisia Europeană a emis recomandarea privind gazele de șist în Europa


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger