Președintele nord-coreean Kim Jong Un ar putea fi anchetat pentru crime împotriva umanității

5

Marzuki Darusman, raportorul special al Națiunilor Unite pe problema drepturilor omului în Coreea de Nord, a lansat un avertisment către oficialii nord-cpreeni, anunțând că liderul suprem, Kim Jong Un, ar putea fi socotit responsabil de crime împotriva umanității.

Potrivit Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, atât Kim, cât și alte nume importante din conducerea Coreei de Nord ”ar putea fi cercetați și, dacă vor fi găsiți vinovați, vor fi trași la răspundere pentru crime împotriva umanității comise sub conducerea lor.”

Darusman a condus o investigație amplă derulată de ONU asupra abuzurilor înregistrate în Coreea de Nord la adresa drepturilor omului, abuzuri socotite printre cele mai grave din lume. Comisia ONU susține că astfel de atrocități ca cele comise în Coreea de Nord nu au mai fost întâlnite de la regimul nazist încoace. Printre abuzurile de care sunt acuzați oficialii nord-coreeni se numără tortura din rețeaua amplă de închisori politice, crima, sclavia, tortura, violurile, avorturile forțate și violența sexuală.

Conform raportului, autoritățile de la Pyongyang nu au făcut progrese asupra acestor chestiuni vitale, de la ultima investigație ONU, care a avut loc acum doi ani. Raportul, care va fi analizat luna viitoare de către Consiliul pentru Drepturile Omului, solicită, printre altele, ca diverși lideri nord-coreeni să fie judecați la Curtea Internațională de Justiție. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie și de acordul Chinei și al Rusiei, membre în Consiliul ONU de Securitate, dar aceste două țări se opun.

Sursa: Voanews


5 comentarii

  1. V-as jumulii de vii: ziaristi reprezentanti ONU si mancatori de pleava… Ati rezolvat toate problemele “lumesti”si v-ati mai gasit una…. Dupa “procesele” lui Ceausescu, Sadam, Gadafi, Milošević si chiar Ben Ladden, acum ati mai gasit pe cineva a carui mutra nu va prieste… V-as enumera vreo 100 de capete ilumintate din ograda lichelelor care nu raspund catusi de putin pentru atrocitatiile provocate in intreaga lumea…. Cine este ONU??? cu ce se ocupa el de fapt???

    • RADU ADRIAN GEORGE on

      OMUL CONDUCE TARA ASA CUM CREDE DE CUVIINTA . EXISTA SI MULTE ABUZURI DAR CU TE ROG FRUMOS SAU ASA CUM SE PROCEDEAZA LA NOI CU ARESTARI LA MISTO AZI SI MAINE LIBERI SI CU BANI IN BUZUNAR NU SE POATE . DACA AR EXISTA O PARTE A LEGI CA IN ACEASTA TARA SAU CHINA ORI TARI ARABE POATE POLITICIENI NOSTRI AR FI ALTFEL CHIAR SI CEILALTI care gresesc . MICIMANILOR CAM LI-SE APLICA LEGEA PENTRU CA NU AU PUTERE FINANCIARA SI NICI ALTE RELATII .

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger