Președintele Franței vrea să abolească temele pentru acasă

0

Printre multele puteri pe care le are președintele Franței e și cea de a interveni în educație în chestiuni de amănunt. Așa se face că cea mai detestată activitate a copilărie ar putea fi deveni în curînd un coșmar al trecutului în Franța.

Într-un discurs recent la Sorbona, François Hollande și-a anunțat intenția de a aboli temele pentru acasă la clasele primare și gimnaziale. Aceasta e una dintre măsurile pe care le va lua pentru a îmbunătăți sistemul de educație francez, plasat pe locul 25 în lume, o rușine pentru o țară care se laudă cu atîta cultură.

Alte măsuri includ scăderea zilelor de școală și distribuirea mai multor resurse în zone dezavantajate. De altfel, dispariția temelor pentru acasă are un sens politic. Hollande e socialist și evident consideră că există un dezavantaj al copiilor din familii sărace – părinții acestora au mai puțin timp să se ocupe de temele copiilor.

Măsura e criticată chiar de părinții din familii sărace, care spun că temele sunt o activitate care-i ține pe copii departe de stradă.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger