Premiul “cel mai ciudat titlu al anului” pentru cartea “How to Poo on a Date”

0

O carte care îşi propune să discute deschis delicata problemă a mersului la toaletă (pentru “treaba mare”!) când eşti la o întâlnire a primit premiul pentru “cel mai ciudat titlu al anului”.

 

 

Distincţia, numită Diagram Prize, se acordă anual din 1978 încoace, pe baza votului publicului (din anul 2000 încoace), nu oferă vreo recompensă financiară şi este susţinută de The Bookseller, o companie de media britanică, scrie agenţia de presă Reuters.

Cartea „How to Poo on a Date” a concurat cu alte titluri considerate ciudate de către publicului votant, precum „Are Trout South African?” sau „Working-Class Cats: The Bodega Cats of New York City”. „Publicul a ales înţelept. Nu doar că a votat un titlu care se încadrează perfect în spiritul premiului, ci a votat pentru o carte care poate ajuta cititorul în momente delicate şi, totodată, importante pentru viaţa lui”, a declarat Horace Brent, „custodele” premiului.

Distincţia Diagram Award a fost iniţiată în anul 1978 la târgul de carte de la Frankfurt, din Germania şi a fost acordată, prima oară, cărţii intitulate „Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice”. Alte titluri câştigătoare din ani recenţi au fost: „Cooking with Poo”, scrisă de bucătarul thailandez Saiyuud Diwong, supranumit „Poo” şi, câştigător al anului trecut, „Goblinproofing One’s Chicken Coop”.

Mai multe detalii despre această distincţie şi titluri de cărţi aflate în competiţie puteţi citi aici.

 

Sursa: Reuters

Foto: The Independent

 

Puteţi citi şi:

Cât costă căcatul în România. Şi cum se rezolvă

Justiţiarii rahatului de câine

O carte despre materia fecală. Scurt interviu cu autorul

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger