Premieră mondială: traversarea Marelui Canion pe un cablu de oţel, fără coardă de siguranţă

0

Acrobatul aerian Nik Wallenda şi-a dus la bun sfârşit visul de a fi prima persoană din lume care traversează Marele Canion (SUA) pe un cablu de oţel de numai cinci centimetri grosime. Evenimentul a avut loc duminică şi a fost transmis în direct de Discovery Channel.

 

 

 

Wallenda a făcut traversarea în 22 de minute şi 54 de secunde, în acest timp aflându-se la 450 de metri deasupra pământului, fără coardă de siguranţă sau fără a avea plasă de siguranţă dedesubt. Pe toată durata traversării, acrobatul a putut fi auzit murmurând „Thank you, Jesus”, iar la final a sărutat pământul pe care a ajuns în siguranţă, de partea cealaltă a canionului. „A fost nevoie de toată puterea mea de concentrare ca să rămân atent în permanenţă, mă dor braţele de nu vă vine să credeţi”, a mărturisit acrobatul la finalul acţiunii. De două ori s-a oprit şi s-a lăsat pe vine, din cauza vântului şi din cauza faptului că acel cablu de oţel pe care păşea preluase un ritm neliniştitor. Wallenda a recunoscut că traversarea a fost dificilă şi dominată de stres, dar că priveliştea de la înălţimea la care s-a aflat i-a tăiat respiraţia.

 

 

 

„A fost un vis devenit realitate. Asta face familia mea de 200 de ani şi este parte din moştenirea mea”, a mai spus acrobatul. Evenimentul a fost transmis în direct de postul Discovery Channel şi a fost urmărit de telespectatori din 271 de ţări. Camere de filmat au fost ataşate de corpul acrobatului; el a mai avut de ţinut în mâini şi o bară pentru echilibru grea de 20 de kilograme. Înainte de a începe traversarea, Wallenda a recunoscut că marea sa grijă era vântul, imprevizibil în zona Marelui Canion, în special în regiunea prin care a ales să traverseze. Următoarea „cascadorie” la care visează acrobatul este traversarea, prin aer, a distanţei dintre clădirea Chrysler şi Empire State Building (New York).

 

Sursa şi foto: Reuters

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger