Premieră mondială: Amendă pentru interzicerea alăptatului în localuri

0

Autorităţile oraşului Sao Paolo (Brazilia) au supus votului o lege cu aplicabilitate la nivel local, care a fost adoptată săptămâna trecută şi urmează să fie promulgată de către primarul oraşului în maxim 20 de zile, scrie site-ul Metro. Legea instituie amenzi pentru localurile care interzic mamelor să alăpteze în spaţiul lor.

 

 

Cel mai mare oraş al Americii Latine va amenda, astfel, cafenelele, barurile sau chiar şi muzeele, cu o sumă echivalentă celei de 100 de lire sterline (dar în moneda locală) dacă vor împiedica femeile care doresc să îşi alăpteze copiii să facă asta în interiorul spaţiului lor. Legea votată de Sao Paolo vine după mai multe incidente în care diverşi reprezentanţi oficiali au mustrat femeile pentru alăptatul în public, iar vocea mulţimii le-a numit “târfe” pentru acest gest.

Legea a fost aprobată săptămâna trecută şi va fi semnată de către primar în maxim 20 de zile, apoi va intra în vigoare. Efectele ei se întind asupra cafenelelor, barurilor, muzeelor şi altor instituţii din oraş. “Am decis să instituim această amendă nu neapărat pentru cuantumul ei, ci mai degrabă pentru a face oamenii să conştientizeze faptul că nu poţi să ai “drept de veto” când vine vorba de alăptat”, a explicat consilierul local Aurelio Nomura. “Aceste prejudecăţi trebuie să dispară”, a conchis el.

 

Sursa: Metro

Foto: Artem Furman

 

Puteţi citi şi:

Sânii şi fesele femeilor, fructe interzise în epoca Facebook

Laptele de mamă conţine peste 700 de specii de bacterii

Două femei militar au creat controverse cu fotografii în care alăptează


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger