Premieră medicală – o femeie moartă clinic dă naștere unui copil sănătos

2

O femeie de 32 de ani din Canada, care a fost declarată moartă clinic în decembrie anul trecut și a fost ținută în viață artificial, a murit săptămîna trecută după ce a dat naștere unui băiețel sănătos.

 

 

Robyn Benson era însărcinată de 22 de săptămîni cînd a suferit o hemoragie și a fost declarată moartă cerebral. Doctorii din localitatea Victoria au ținut-o în viață la cererea soțului, care voia totuși nașterea copilului.

Am inima grea dar sînt și extrem de mîndru, a scris Dylan Benson pe blogul personal după două zile. Sîmbătă seară s-a născut fiul meu frumos și minunat, Iver Cohen Benson. Iver e sănătos și e cea mai drăguță și mai scumpă persoană pe care am cunoscut-o. Mi-e dor de Robyn mai mult decît aș putea s-o spun. O să trăiască pentru totdeauna prin Iver și în inima mea.

Iver, născut prematur, la 28 de săptămîni, cîntărește aproape un kilogram dar doctorii îl consideră sănătos.

Povestea vine după un caz controversat din Texas, unde Marlise Munoz, o femeie aflată în aceeași situație, a fost scoasă de la aparatele de întreținere a vieții la cererea soțului, după o luptă în tribunale; argumentul său principal a fost că Marlise îi spusese cîndva, înainte de accident, că n-ar vrea să fie ținută în viață. Cazul a fost foarte controversat, spitalul din Texas dorind să o țină pe femeie în viață. Opinia publică s-a angajat într-o dezbatere despre drepturile unui fetus versus dreptul la eutanasie al adultului.

Robyn Benson și fiul ei nenăscut au impresionat destulă lume cît să primească donații în valoare de 135 000 de dolari.

 

Citiți și:

Ce se întîmpă cu pacienții aflați în moarte clinică


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger