Premieră în justiţia norvegiană: cinci bărbaţi au fost condamnaţi la închisoare pentru vânătoare de lupi

0

Cinci bărbaţi au fos condamnaţi la închisoare în Norvegia pentru că au luat parte la organizarea unei vânători de lupi. Decizia este o premieră pentru justiţia acestei ţări scandinave, notează site-ul Ice News şi extrem de importantă în contextul în care Norvegia este statul european cu cea mai mică populaţie de lupi – aproximativ 30 de exemplare.

 

 

Liderul grupului, Dennis Nordahl, în vârstă de 48 de ani, a primit cea mai mare pedeapsă – de 20 de luni de închisoare, în vreme ce ceilalţi patru trebuie să ispăşească pedepse cuprinse între şase şi 12 luni de închisoare. Toţi cinci au contestat acuzaţiile aduse, iar patru dintre ei au făcut deja apel la decizia instanţei. Un al şaselea membru al grupului a fost declarat nevinovat. Bărbaţii au fost judecaţi pentru că au încercat să prindă în capcană lupi în luna februarie a anului trecut. După o investigaţie amănunţită a poliţiei, care a implicat inclusiv ascultarea telefoanelor acestora, membrii grupului au fost judecaţi sub legea privind crima organizată din Norvegia.

Dennis Nordahl este acuzat, totodată, de împuşcarea unui lup, în luna martie a anului trecut, deşi el susţine că vâna vulpi şi că a ucis un lup fără să ştie. Decizia justiţiei norvegiene este extrem de importantă pentru această naţiune, deoarece este ţara europeană cu cea mai mică populaţie de lupi şi autorităţile fac eforturi pentru a asigura supravieţuirea celor 30 de exemplare rămase în libertate. Lupii au fost vânaţi până aproape la extincţie în sudul Scandinaviei înainte de introducerea interdicţiei vânătorii lor, în anii 1970. Însă vânarea lor este în continuare văzută cu ochi buni de către fermieri, care consideră lupii o ameninţare la adresa oilor şi câinilor lor.

 

Sursa şi foto: Ice News

 

Puteţi citi şi:

O familie din Belarus a crescut patru lupi ca animale de companie

Lupul a revenit în Cehia, după un secol de absenţă

Ce efect au lupii asupra ecosistemelor

Cel mai urât zoo din lume va fi închis

Trăind cu zimbrii

Dispariţia marilor prădători dăunează climei

FOTO Bărbatul care trăieşte cu lupii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger