Prea multă interacţiune prin social media afectează căsnicia

1

O cercetare realizată în Marea Britanie pe 24.000 de persoane căsătorite relevă faptul că o comunicare prea intensă, pe mai multe dintre canalele social media existente în prezent, dăunează, în fapt, relaţiei, în loc să ajute la consolidarea şi păstrarea ei.

 

Prezentul face posibilă comunicarea cu partenerul de viaţă prin mesaje text, prin Twitter, Facebook sau alte canale social media, să ştim mereu unde este sau ce face ori să schimbăm oricând o vorbă cu el/ea, fără să punem mâna pe telefon ori să aşteptăm să ne vedem acasă. Însă prea multă comunicare prin aceste mijloace moderne afectează negativ căsnicia, de la un punct încolo, spune un studiu britanic prezentat în cadrul conferinţei anuale a British Psychological Society.

„Peste 24.000 de persoane căsătorite au participat la studiul nostru, care a luat în calcul utilizarea a zece canale social media diferite. Am descoperit că acele persoane care foloseau mai mult social media nu aveau o relaţie mai satisfăcătoare, ba dimpotrivă”, explică Bernie Hogan, de la Internet Institute al Universităţii Oxford. Prin acest studiu, el a dorit să testeze teoria potrivit căreia există o legătură între trăinicia unei relaţii şi nivelul de comunicare prin mijloace diferite de tip new media. Concluzia sa este aceasta: „Există un punct de la care menţinerea comunicării prin mai multe canale devine greoaie şi subminează relaţia, deşi, până la punctul respectiv, folosirea tuturor mijloacelor de comunicare moderne poate fi un semn că partenerii au o căsnicie puternică”.

Sursa şi foto: Live Science


Un comentariu

  1. Pingback: Prea mult Facebook prostește | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger