Povești românești ilustrate de artiști contemporani

0

Editura Vellant vă invită vineri, 6 aprilie, ora 18:30, în mansarda Cărturești Verona, la lansarea colecției Pasărea Măiastră. Vă așteaptă o expoziție de planșe, un atelier de creație, discuții despre povestea & ilustrația românească și niște basme proaspăt scoase de la naftalină și ilustrate de artiști români ai momentului.

“Pasărea măiastră” este un proiect care își propune să readucă poveștile românești în atenția cititorilor prin ilustrarea și reinterpretarea lor vizuală de către artiști români contemporani. Cele trei titluri care deschid colecţia sunt: „Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă, ilustrată de Cristiana Radu, „Făt-Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, cu ilustraţii de Nura El-Sayed, şi „Zâna Zorilor”, de Ioan Slavici, în ilustraţiile Mădălinei Andronic.

În cadrul lansării, în mansarda Cărtureşti vor fi expuse câteva dintre planşele de lucru ale ilustratoarelor implicate în proiect, în anticiparea unei expoziţii mai ample care va avea loc în Ceainăria Cărtureşti Verona în perioada 8-14 mai.

Lansarea este un prilej de întâlnire cu ilustratoarele implicate în proiect, cu Simona Răuţă, coordonatoarea proiectului în cadrul Editurii Vellant, şi cu criticul de artă Igor Mocanu, dar şi o ocazie de a descoperi metode de lucru, stiluri şi planşe care stau la baza ilustraţiilor din colecţie. Cei prezenţi vor avea parte de o expunere interactivă a procesului de lucru chiar din partea ilustratoarelor, iar pe cei mici îi va aştepta un atelier de ilustraţie condus de Doina Anghel, coordonator de proiecte la Studio Creativ. Cele trei titluri din colecţie vor fi studiate apoi într-o serie de ateliere de creaţie adresate copiilor, desfăşurate pe timp de weekend, în perioada 21 aprilie – 7 mai în Ceainăria Cărtureşti.

Colecţia „Pasărea măiastră”, alături de gama de felicitări şi cărţi poştale „Vellant iubeşte ilustraţia românească” fac parte dintr-un proiect mai amplu al Editurii Vellant de descoperire, promovare şi educare a talentului în materie de design, ilustraţie de carte şi arte vizuale româneşti.

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului.Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger