Povești pe două roți din Turul Dunării 2014

0

Turul Dunării 2014 pe bicicletă, un proiect inițiat în 2013 de Cycling Romania și Asociația ROI, s-a încheiat cu succes, după aproape două săptămâni de investigare pe două roți. Cei zece voluntari au pornit pe data de 1 septembrie din Călărași și, împărțiți în echipe diferite, au explorat diverse trasee de cicloturism până în Tulcea.

 

unnamed (2)

 

„Am descoperit oameni primitori, cu povești interesante, precum și locuri care merită vizitate. Doar câteva exemple: livezile încărcate cu fructe pe drumul Călărași – Fetești, geamia din Cernavodă, pescăria lui Laurențiu din Hârșova, nea Jinga, omul bun la toate din satul cu nume predestinat – Meșteru, singura moară de apă încă funcțională din Dobrogea construită de Ștefan Nuca sau campingul prietenos cu cicloturiștii din Partizani, în inima Deltei Dunării”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul Cycling Romania. Obiectivele identificate sunt prezentate pe website-ul www.turuldunarii.cyclingromania.ro , în materialele prezentate de mass-media și vor apărea și pe portalul Danube.travel.

Dunărea atrage peste 1,5 milioane de turiști anual în sectorul Passau-Viena, în timp ce malul românesc, care reprezintă o treime din suprafața fluviului, este vizitat de catre doar câteva sute de turiști străini anual. Investigarea și furnizarea de informații despre trasee sunt condiții de bază pentru a atrage mai mulți turiști. În plus, cicloturiștii au nevoie de cazare adecvată și de informații despre obiectivele care merită să fie vizitate.

„Cicloturismul generează venituri anuale de 44 miliarde de euro la nivel european. După ce am explorat malul Dunării între Oravița și Călărași în 2013 și între Călărași și Tulcea în 2014, sunt convins că cicloturismul poate deveni o direcție de dezvoltare a comunităților locale de pe malul românesc al Dunării. Pentru a promova această regiune, ne propunem să continuăm să organizăm Turul Dunării în fiecare an, cu multă pasiune și pe bază de voluntariat”, a adăugat Mircea Crisbășanu.

 

unnamed (3)

 

Despre Turul Dunării

Din echipa care a participat la Turul Dunării 2014 au făcut parte: Alina Marin și Daniel Hegheș, aflați la a douăa ediție, precum și Veronica și Mihai Stanciu, Daniel Bengalici, Mihai Pop, Ionuț Bordea, Bogdan Adumitroaie și Silviu Negoiță. Lor li s-au adăugat și doi voluntari străini din Lituania, aflați în România printr-un proiect derulat în cadrul Serviciului European de Voluntariat, Gabriele Pauryte și Kestutis Rainys. Voluntarii pe bicicletă au fost sprijiniți de echipa responsabilă pentru comunicare formată din Corina David, Florin David, Simona Botner și Mihai Dumitru. Aventurile voluntarilor au apărut pe pagina de Facebook a Cycling Romania și pe site-ul www.turuldunarii.cyclingromania.ro. Fotografii din Turul Dunării 2014 aici: link.

unnamed (4)Turul Dunării este organizat de către Asociația ROI și Cycling Romania. În 2014, echipa a fost sprijină de Hotel Călărași, Camping Euro Club Partizani, Giplast Balkans, Mausbike, Biciclop, Vinuri de Măcin – Crama Dobrogeană, Casa Varvara, National Geographic Traveler, Radio Romania Actualități, Romaniapozitiva.ro.

Cycling Romania este un proiect de antreprenoriat social inițiat de Mircea Crisbășanu, cu scopul de a promova cicloturismul și dezvoltarea comunităților locale și susținere din partea  Asociației ROI. În ultimii ani, sute de turiști au participat la tururi pe bicicletă în Prahova, Buzău, Transilvania, Dobrogea. Numeroase articole despre Cycling Romania au apărut în presa românească, precum și în cea internațională. În plus, Cycling Romania contribuie la investigarea și marcarea de trasee pentru bicicletă și în alte regiuni ale țării, precum Dealu Mare/Prahova.

Asociația ROI implementează proiecte in domeniul educațional, social și cultural. Numele ROI vine de la albine, comunitate, vibrație, scopul asociației fiind de a contribui la transformarea societății prin implicare, acțiune și colaborarea cu alte organizații.

În final, vă îmbiem la o saramură de pește (foto). Poftă bună!

 

 

Puteţi citi şi:

Dunărea şi oamenii ei se cunosc cel mai bine de pe bicicletă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger