Povestea lui Winter – delfinul cu coadă prostetică

2

 

De la Flipper încoace, lumea filmului a găsit mereu noi și noi povești cu protagoniști marini, unde relațiile dintre oameni și creaturile apelor au fost cheia succesului la public. Cel mai recent film care are un delfin în rolul principal spune povestea reală a acestuia și arată cum a devenit primul delfin din lume cu coadă prostetică.

 

Winter este un delfin (de fapt, o femelă – delfin) care a fost descoperit în 2005, eșuat pe țărm, în Florida, cu coadă prinsă de o capcană pentru crabi. În ciuda eforturilor biologilor și medicilor, Winter și-a pierdut coada, iar capacitatea sa de a înota a fost afectată. Deși s-a adaptat vieții fără coadă, din cauza mișcărilor nefirești pentru ea (laterale, nu verticale, cum ar fi fost normale pentru un delfin), Winter începuse să aibă probleme grave la coloană și musculatură. În acel moment, o companie care se ocupă cu conceperea și fabricarea protezelor pentru oameni a venit cu ideea creării unei proteze care să ia locul părții lipsă din corpul lui Winter.

Vicepreședintele companiei Hanger Prosthetics and Orthotics, Kevin Caroll, spune că au aflat întâmplător, la radio, despre povestea delfinului în dificultate. Deși era o provocare complet nouă pentru ei, dat fiind că au făcut proteze numai pentru oameni, specialiștii companiei au fost convinși că pot găsi soluția perfectă. Au fost nevoiți să inventeze un material aparte pentru crearea protezei, material care a ajuns, în prezent, să fie folosit și în protezele pentru oameni și care poartă numele delfinului care l-a inspirat. Povestea s-a transformat într-un film, așa cum era de așteptat, doar că pelicula nu face altceva decât să spună lucrurile așa cum s-au întâmplat. ”A Dolphin Tale” este numele filmului (unul din roluri fiind interpretat de actorul Morgan Freeman) și a avut premiera în SUA la sfârșitul lunii septembrie.

 

Aici puteți vedea detalii despre povestea lui Winter, iar aici, trailerul filmului.

 

Sursa: Discovery News

Foto: IMDB


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger