Povestea Importantei si a surorilor ei

5

Intr-o dimineata Mintea se trezi panicata. Cearsaful transpirat si mototolit era dovada cosmarului de noaptea trecuta: se facea ca Armata de Ganduri nu mai avea influenta asupra nimanui, nu mai intimida pe nimeni. Din supusi cu-minti Oamenii se transformasera in Fiinte Treze, de care Gandurile controlate de Minte se loveau ca de un zid de netrecut. Cu alte cuvinte, Oamenii isi pierdusera Mintile. “Nu imi vine sa cred…sper sa fie doar un vis urat” gandi Mintea. “Totusi, mai bine sa iau masuri de precautie. Atacul – e cea mai buna aparare.”

de Sabin Muresan

Fuga fuguta la vecina Importanta. “Soro, tu esti speranta mea! Ajuta-ma!”

– Ce ganduri te aduc pe la mine?

– Cum putem sa pastram Oamenii sub controlul meu? Nu vreau sa-i vad cum isi ies din Minte.

– Simplu, soro. Le dam putina Importanta.

– Cum, cum, spune-mi?

– Le trimitem Gandul responsabil cu Ierarhia, Puterea si fratele lor mare, Prestigiul.

– Asa, si…cum ajuta asta?

– Pai oamenii se vor lupta sa ajunga in varful Ierharhiei folosind Puterea si crezand ca odata cu asta vine Prestigiul.

– ???

– Draga mea, poate nu stii, dar eu sunt zeita Fiintelor cu Carti de Vizita, un trib care in loc de salut, privit ochi in ochi si stransul mainii are un ritual in care schimba niste dreptunghiuri micute de carton sau hartie.

– Ce e pe cartoanele astea?

– Diferite indicii pentru cum pot sa se contacteze in viitor. Si semne ale venerarii Importantei, niste grupari de litere care nu prea exista in limbajul vorbit al pamantenilor: MA, PhD, Dir, Dipl, Soc, Prof, Eng, Senior, Sir, MD, Dr. hc, Pres, Manag. Gen. etc. In ritualul tribului astea sunt semne sacre…la vederea lor cel ce le primeste da din cap, fie apreciativ, fie doar politicos, dupa cum ii indica situatia.

– Si cum ii pastreaza asta sub controlul meu?

– Glumesti!? Odata schimbate cartonasele Fiintele cu Carti de Vizita isi indreapta spatele si privesc semet, intr-un gest in care imi aduc ofrande. Importanta e tot ce au in Minte! Se identifica cu mine – se cred Importanti – si isi strecoara bucatelele de hartie in buzunarele de la piept sau in niste cutiute special facute. Atunci e momentul sa fie invadati de Gandurile Preamaririi, Dispretului, Trufiei, Plinatatii de Sine si Superioritatii.

– Bine, dar asta e valabil doar in cazul celor din tribul Fiintelor cu Carti de Vizita.

– Nicidecum! Chestia e ca multi dintre Oameni isi doresc sa ajunga Importanti, facand parte din tribul asta sau din altul. Eu ii momesc si Gandurile tale trebuie doar sa fie in preajma. Crede-ma, la cei mai multi functioneaza trucul foarte usor. Nici nu-si dau seama ce le trece prin Minte si au impresia ca ei Gandesc, ca ei sunt Gandurile pe care tu le trimiti.

– Suna foarte bine…avem un nou plan si nimeni nu ne poate sta in cale!

Ascunsa in spatele copacului, Constiinta le privi pe cele doua indepartandu-se vesele. Ca o sora mai mare si inteleapta ce era, stia ca jocul Mintii si Importantei ii va face pe unii Oameni sa sufere. Tocmai de aceea trimisese deja Intelegerea si Claritatea sa ii previna.

Foto: Flickr – Kripptic

Tags:5 comentarii

  1. Pentru detalii despre “noi nu suntem gandurile noatre” merita sa cititi Eckhart Tolle, “Un pamant nou” pentru a va reaminte (sau invata) ca ceea ce conteaza este CA suntem (existam, suntem vii) si nu CINE suntem (ce identitati ne asumam, ce roluri jucam)

  2. Pingback: Tweets that mention Povestea Importantei si a surorilor ei » Think Outside The Box -- Topsy.com

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger